על רקע אווירת המשבר הקואליציוני החריף, נפגשו הלילה ראש הממשלה בנימין נתניהו ויושב-ראש קדימה, שאול מופז, במה שעשוי להיות אחד הניסיונות האחרונים למנוע את פרישת הסיעה בחזרה אל שורות האופוזיציה. הפגישה בין השניים לא ארכה זמן רב והצדדים הסכימו להמשיך בדיונים.
טרם הפגישה ניסו בלשכתו של נתניהו להמשיך ולשדר אווירה אופטימית: גורמים שם הבהירו כי במהלך היום יתחדש המשא-ומתן, והעריכו כי חרף האווירה השלילית - ייחתם, בסופו של דבר, הסכם לשביעות רצונם של חברי קדימה.
אתמול מסר השר משה (בוגי) יעלון הודעה שבה הבהיר כי חוק חדש לשוויון בנטל הגיוס לא יאושר בזמן הקרוב והעריך כי פניה של קדימה לפרישה מהממשלה. בתחילת השבוע דרשו בקדימה להציג חוק לשוויון בנטל הגיוס עד ליום רביעי הקרוב, מועד שנדחה לאתמול - אך גם עד כה לא נרשמה כל התקדמות בין הצדדים.
בדברים שאמר יעלון בשיחה עם שגרירים זרים, הכשיר את הקרקע, הלכה למעשה, לשובה של קדימה לאופוזיציה. "אני לא חושב שתהיה חקיקה עד 1 באוגוסט", אמר והרחיב: "טרם גישרנו על הפערים עם קדימה ואני מאוד פסימי שנעשה את זה במושב הכנסת הנוכחי".
"גם אם קדימה תפרוש - נשרוד את זה"
יעלון התייחס להשלכות של ההתפתחויות ואמר: "מה שיחליף את חוק טל עלול ליצור משבר בקואליציה בינינו לבין קדימה. אני מאמין שנוכל לראות לאיזה כיוון זה הולך בימים הקרובים - ואז אולי הקואליציה תקטן - אך נשרוד את זה. במקרה כזה יחל משחק פוליטי חדש, ולכן - כל האופציות נמצאות לא רק על השולחן, אלא גם באוויר".
את המתווה שביקש להציג לפתרון סוגיית הגיוס תיאר יעלון: "הדרך שלי היא דרך צנועה: המספרים של גיוס חרדים מאוד מעודדים. בשנה החולפת התגייסו כמעט 2,400, והצעתנו היא לגייס 6,000 ב-2017. אני אשמח שחרדים יתגייסו לצבא, מאחר שבשנים האחרונות נפתחו מסלולים לחיילים חרדים שנחשבים מוצלחים מאוד. הם זקוקים לאווירה מיוחדת כדי לפעול בה, אבל אני מאמין שזו הדרך לאינטגרציה בין החרדים לבין שאר הציבור בישראל".