מפלגת העבודה מקיימת ישיבת סיעה מיוחדת ודחופה, לאחר שבימים האחרונים נשמעו קולות במפלגה שדרשו לבחון את כניסתה לקואליציה, למרות התחייבותה של היו"ר שלי יחימוביץ', כי לא תיכנס לממשלה בראשות נתניהו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על ההבטחה, שעלתה לקראת סוף הקמפיין, יחימוביץ' חזרה גם באוזניו של נתניהו - בשיחה שהתקיימה ביניהם עם היוודע תוצאות הבחירות. חלק מ-15 חברי הכנסת של העבודה דורשים שלא להיצמד להחלטה קטגורית ומנסים להפעיל לחץ על יחימוביץ', הן באופן ישיר והן דרך מסרים בתקשורת, לשקול מחדש את החלטתה.
סתיו שפיר, הממוקמת במקום ה-8 ברשימת העבודה, אמרה הבוקר טרם כניסתה לישיבת הסיעה, המתקיימת בבית המפלגה בתל אביב: "אני מתכוונת להתנגד לקולות שביקשו להצטרף לממשלת נתניהו, אם יהיו כאלה. לא יצאנו למחאה ולא נכנסתי לפוליטיקה כדי לסייע, כעת, לאותה מדיניות מכוערת שנתניהו ושותפיו מקדמים. אנחנו כאן כדי להציב אלטרנטיבה, ואם הציבור החליט שמקומנו באופוזיציה - שם נהיה. בתקופה הקרובה נעבוד בלהוכיח שיש דרך אחרת, טובה יותר. בפעם הבאה - נחליף אותו".
רוב בעבודה נגד כניסה לממשלה
רוב חברי הכנסת בעבודה תומכים בעמדתה של שפיר, כשבין המתנגדים להצטרפות לממשלה ניתן למנות את יצחק הרצוג, מירב מיכאלי, מיקי רוזנטל, מיכל בירן ואיציק שמולי. מנגד, אראל מרגלית, הממוקם במקום ה-10, התבטא בעד בחינת האפשרות להיכנס לממשלה.
בשיחתם הטלפונית ביניהם, יומיים לאחר הבחירות, אמרה יחימוביץ' לנתניהו כי "דווקא הוא, יותר מרבים אחרים, יודע עד כמה עמוקה התהום הפעורה בינינו בכל הנוגע לכלכלה וחברה בישראל".
יו"ר העבודה הדגישה לאחר מכן: "לא אתן יד להמשך הריסוק של החברה הישראלית בתמורה לכיסאות בממשלה. אנחנו מתכוונים להיות אופוזיציה חריפה וקשה לצעדים שהוא מתכוון לעשות. לא מדובר בפסילה אישית אלא בפערים אידיאולוגיים ופוליטיים שאינם ניתנים לגישור".