הפרשה שהסעירה את לשכת ראש הממשלה מסתיימת בהסדר טיעון: החשדות נגד נתן אשל, ראש לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו, מסתיימות בהסדר טיעון - כפי שחשפנו במהדורה המרכזית לפני 10 ימים. על פי ההסדר שנחתם במשרד המשפטים ואושר על-ידי היועץ המשפטי לממשלה, אשל יפרוש מתפקידו בלשכת ראש הממשלה בתוך שבועיים, ויתחייב שלא לשוב עוד לשירות המדינה.
בכתב התובענה שהוגש לבית הדין למשמעת של עובדי המדינה, אשל יודה בכך שפיתח וקיים קשר של קירבה יתרה מצדו כלפי ר', בדרך שאינה ראויה ואינה מקובלת בין ממונה לכפיפה בשירות המדינה. בכך, אשל מודה שפגע בר' ובצנעת הפרט שלה על ידי כך שחדר למחשבה האישי ללא רשותה, ומסר מידע אישי ופרטי הנוגע לר' לגורמים שונים בלשכת ראש הממשלה - ללא כל סיבה מקצועית או עניינית.
"אין לעבור לסדר היום על תופעות מעין אלה"
במסגרת ההסדר שהוגש לנציב שירות המדינה, יעזוב אשל את שירות המדינה וכמובן את שירותו במשרד ראש הממשלה, ויורשע על פי הודאתו בהתנהגות שאינה הולמת - ללא קונוטציות מיניות. בתמורה, אשל יקבל נזיפה וייסגרו ההליכים המשפטיים נגדו.
"הרחקתו של מר אשל משירות המדינה וענישתו מהוות מסר ערכי כלפי כל עובדי המדינה, בכירים ככל שיהיו, שלפיו אין לעבור לסדר היום על תופעות מעין אלה שנחשפו בחקירה", נכתב בהודעת משרד המשפטים. "בהתאם לרוח זו, עמד היועץ המשפטי לממשלה על כך שהעניין יובא בפני בית הדין למשמעת, ויסתיים בהודאה והרשעה ובעונש של נזיפה חמורה, שיצטרף להתפטרותו של אשל ולהתחייבותו שלא לחזור לעבודה בשירות המדינה".
היועץ המשפטי לממשלה ביקש לשוב ולהדגיש כי במצב שבו עובד בכיר ועתיר עוצמה מטריד בדרך כלשהי עובדת הכפופה לו החוששת להתלונן, ומידע על כך מגיע לעובדי מדינה – בין אם בכירים בין אם זוטרים – "הרי שטוהר המידות וניקיון השורות בשירות המדינה מחייב עובדים אלה להעביר את המידע שהגיע לידיעתם לידי הרשויות המוסמכות".
"לפיכך", הוסיף היועץ ויינשטיין, "מוסרי המידע הראשוני פעלו כמצופה מהם בנסיבות העניין, וכפי שמתחייב מתפקידם. אני מקווה שהטיפול המהיר בפרשה, שבא עתה לידי סיומו, יאפשר חזרה לשיגרת עבודה תקינה באחד המקומות הרגישים והחשובים בשירות המדינה – לשכת ראש הממשלה".
הפרשה שהסעירה את לשכת ראש הממשלה
לפני כחודש חשף כתב גלי צה"ל ספי עובדיה את הפרשה שהסעירה את לשכת ראש הממשלה, לאחר ששלושה עובדים בכירים בלשכה - מזכיר הממשלה צבי האוזר, ראש מערך ההסברה יועז הנדל והמזכיר הצבאי יוחנן לוקר - העלו חשד לפיו אשל הטריד לכאורה את ר', עובדת הלשכה.
אשל הכחיש את הדברים ויצא לחופשה, אותה האריך שלוש פעמים. ר' עצמה סירבה בתוקף למסור עדות בנציבות המדינה, אולם לאור הצטברות העדויות - 28 מעורבים מסרו עדות - ולאור הראיות שהתגלו נגד אשל, הוחלט על הדחתו במסגרת הסדר טיעון, זאת מבלי ש-ר' עצמה תידרש להעיד.
בעקבות הסדר הטיעון מסר אשל כי "מזה כחודש אני נתון למתקפה איומה ובלב סערה שהפכה את חיי וחיי משפחתי לסיוט שקשה לעמוד בו. בימים האחרונים הציגו לפניי עורכי דיני הסדר טיעון המסיר מעל ראשי אחת ולתמיד את העננה של מעשים ו/או צילומים מגונים והטרדות מיניות ושם קץ לחקירה ולמחול השדים סביבי. כעת ברור לכל שלא היה כל היבט מיני לפרשה.
"במחשבה בדיעבד, ברור לי כי נגררתי למעורבות גבוהה מידי בענייניה של עובדת המשרד ושומה היה עלי להימנע מכך. נוכח הסרת העננה כאמור, נוכח גילי, מצבי הבריאותי ורצוני להקל על משפחתי והסובבים אותי, ומאחר שאיני יכול לשאת את הנטל הכספי הכבד של טיהור שמי החלטתי, בהתייעצות עם אשתי וילדיי, לקבל את ההסדר, להודות בעבירת משמעת קלה, לפרוש מתפקידי ולהמשיך בחיי.
"אני מבקש בהזדמנות זו להודות לבאי כוחי: עו"ד רחל תורן, עו"ד יעקב וינרוט ולעו"ד יעל דולב על הסיוע שהושיטו לי", לשון התגובה.