ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב לנאומו של ברק אובמה הערב והביע הערכה לדברי נשיא ארצות הברית בפני השדולה הפרו-ישראלית האמריקנית איפא"ק: "אני שותף לרצונו של הנשיא לקדם את השלום ואני מעריך את מאמציו בעבר ובהווה להשגת מטרה זו. אני נחוש לפעול יחד עם הנשיא אובמה כדי למצוא דרכים לחדש את המשא ומתן לשלום. השלום הוא צורך חיוני לכולנו".
מוקדם יותר הערב, זמן קצר אחרי שאובמה ירד מדוכן הנואמים בכנס איפא"ק, החלו במערכת הפוליטית התגובות ל"נאום ההבהרה" שנשא על חזונו במזרח התיכון.
שרת התרבות והספורט לימור לבנת התארחה במשדר המיוחד של חדשות 2 ושללה את הטענות שלפיהן התמקד הנשיא האמריקני בדבריו בניסיון לחדד סוגיות שלא זכו, לדעתו, להתייחסות ראויה בסוף השבוע.
"לנשיא אובמה היה נאום מצוין. אני לא חושבת שזה היה מקצה הסברים לראש ממשלה שלא מבין, אלא שההיפך הוא הנכון. בעקבות הדברים של ראש הממשלה, חידד הנשיא אובמה את הדברים שלו ואמר מה שהוא לא אמר באופן ברור קודם לכן. אלו דברים חשובים".
השרה לבנת התייחסה לשאלת המחויבות לגבולות 1967 ואמרה: "אובמה לא אמר ביום חמישי שהוא מתכוון לחילופי שטחים. היום הוא ציטט את הטקסט מתוך מכתב בוש על גושי ההתיישבות". נקודת יתרון נוספת בנאום, להשקפתה, הייתה בכך שאובמה "הדגיש עוד יותר את הבעייתיות של שותפות חמאס בממשלה הפלסטינית".
השרה לבנת ציינה גם הישג נוסף למדיניות הממשלה בכך שבנאום, "חידד אובמה את עניין ההכרה בישראל כמדינת הלאום של העם היהודי. זה מונח שטבע ראש הממשלה בנאום בר אילן וחזר עכשיו".
עם זאת, היא הביע אכזבה מכך ש"הנשיא לא התייחס מספיק לעניין הפליטים. זו עדיין בעיה ואפשר לצפות ממנו לחדד אותה כי זה בסיס קיומנו".
לבני: "חשוב למנוע צעדים חד צדדיים"
אחת היושבות בקהל בוועידת איפא"ק היא יו"ר האופוזיציה, ציפי לבני. בתום הנאום היא אמרה: "חשוב להבין שבכל העולם מסתכלים על התנהלות מערכת היחסים שלנו עם ארצות הברית, ובעיקר גורמים באזור שלנו, שלא מקבלים את קיומנו. יש חשיבות רבה למסר שיוצא מוושינגטון בימים האלה, לא רק בישראל ובארצות הברית בפנים - אלא בעיקר באזור".
לבני אמרה כי אינה מתכוונת להטיח ביקורת בהתנהלות ראש הממשלה בזמן ביקורו שם, אך הדגישה כי "מה שחשוב בדבריו של אובמה הוא שהוא אמר שהוא מייצג מדיניות אמריקנית ארוכת שנים. אפשר לגייס את המשטר בוושינגטון לטובתנו מתוך הבנה שמדובר באינטרס משותף. זה מאוד חשוב לישראל, גם כדי לקדם תהליך מדיני ולמנוע צעדים חד צדדיים בחו"ל".
ח"כ ניצן הורוביץ ממרצ אמר כי "חוץ מלשיר את התקווה, אובמה ביטא בנאומו את כל היסודות הציוניים ואת האינטרסים המובהקים ביותר של ישראל. מוטב לנתניהו שבמקום לפזר ספינים משבריים לצרכים קואליציוניים, יאמץ את חזון אובמה ויקדם את ישראל להסדר מדיני בתמיכה אמריקנית".