שר הפנים אלי ישי לא מתכוון להתנצל על כוונתו להילחם בתופעת המסתננים למדינת ישראל. אחרי הודעתו על חיוב אישי של ראשי ערים שיעסיקו מסתננים, ישי מביע תמיכה חזקה בתכניתו של נתניהו להילחם בתופעה ומצהיר כי יפעל "עד שאחרון המסתננים יחזור לארצו".
"אי אפשר להיות יפי נפש - אמנם הם חיים במדינות עולם שלישי, אבל מדינת ישראל לא יכולה לתת מגורים לכולם", אמר ישי בריאיון הבוקר לגלי צה"ל, והוסיף כי מרבית מי שמכונים פליטים, המגיעים לרוב ממדינות אפריקה דוגמת אריתריאה, סודן וחוף השנהב, הם למעשה מהגרי עבודה, "שרוצים לגור בארץ הזאת כי באפריקה לא טוב". את מלחמתו בתופעה הגדיר שליחות ואמר כי הוא "מדבר מגרונם של רוב אזרחי מדינת ישראל".
ישי התייחס גם לגירוש ילדי הפליטים, שזיכה אותו בלא מעט ביקורת מצד ארגוני זכויות אדם ואמר כי הוריהם הופכים אותם ל"מגן אנושי" מפני גירוש. הוא גם סיפר על ביקור שערך במתקן "סהרונים" בדרום, שם מוחזקים רבים מהמסתננים, וציין שראה נשים הרות רבות. "תהליך ההריונות פה הולך וגדל", אמר.
"אעשה הכל על מנת להציל את המדינה הזו מהתרסקות, כי אם חלילה וחס נקבל פה מאות אלפי מסתננים - זה איום קיומי על מדינת ישראל. זו שליחות ואני אצליח בה", הצהיר. "אני אשמור על הרוב היהודי ועל המדינה הזאת בכל מחיר", הדגיש, "עלינו להיות רחמניים - ואני הרחמן האמיתי שדואג לעם ישראל".
התכנית לטיפול במסתננים - לאישור הממשלה ביום א'
אמש הודיע ראש הממשלה על קידום תכנית בעלות מאות מיליוני שקלים לטיפול בבעיה: האצת בניית הגדר עם מצרים, קנסות קשים יותר על מעסיקי העובדים הזרים וכמו כן בנייה של עוד מתקני מעצר. עלות התכנית היא 630 מיליון שקלים, בנוסף ל-1.5 מיליארד שקלים שכבר הושקעו. לשם מימון התכנית, כל משרד ממשלתי התבקש לקצץ כשני אחוזים מתקציבו. התכנית תובא לאישור הממשלה ביום ראשון.
התכנית מורכבת מכמה שלבים מקבילים: השלמת הגדר בגבול מצרים-אילת שצפויה להסתיים בתוך פחות משנה; מתקן סהרונים בקציעות יורחב מ- 2,000 מקומות ל- 5,500 מקומות ויאפשר שהיית מסתנני עבודה בלתי חוקיים לתקופות ארוכות בהתאם לחוק; תגובש תוכנית לגירוש מסתנני העבודה הבלתי חוקיים מהארץ.
"ישראל היא מדינה קטנה, איננו יכולים להרשות לעצמנו שיטפון של מסתנני עבודה בלתי חוקיים", אמר נתניהו בהודעה מטעם לשכת ראש הממשלה. "זה איום על החברה, הכלכלה והביטחון שלנו. לכן עלינו להאיץ את הטיפול בבעיה".