שובו של הקאמבק? ראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק, רמז הלילה (ו') כי הוא לא פוסל אפשרות שירוץ אי פעם שוב לתפקיד ראש הממשלה. בתשובה לשאלת המנחה האם בדעתו לשוב ולכהן בתפקיד בזמן כלשהו, לא שלל ברק אפשרות זו ואמר כי בעוד 15 שנה הוא יהיה עדיין צעיר יותר בהשוואה לגיל הנוכחי של הנשיא שמעון פרס, ש"יוסיף להיות עימנו גם אז".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
את רוב דבריו בכנס בוושינגטון, בו נשא דברים גם השליח האמריקני אינדיק, הקדיש ברק לקריסת המו"מ בין ישראל לפלסטינים. לדעתו של ברק, הקמת מדינה פלסטינית היא "חיונית לעתידה של ישראל", ולדבריו למזכיר המדינה האמריקני קרי "מגיעות תשואות וברכות, ולא דברי ביקורת" בשל מאמציו הרבים.
ברק הדגיש כי הפלסטינים נושאים באחריות הרבה ביותר לכשלון השלב הנוכחי במו"מ: "ניסינו אותם יותר מפעם אחת וזה לא מצליח. העם בישראל חש שלא מדובר במשהו אמיתי". לדברי ברק, אם המו"מ לא יצליח, "יש לשרטט קו גבול שיכלול את גוש היישובים הגדולים, את פרברי ירושלים ו-80% מההתנחלויות, ולהכריז שמעבר לקו זה קיימת מדינה פלסטינית רציפה עם חיבור תת-קרקעי לעזה. תהיה לנו שליטה על קו הרכס ונוכחות לאורך הירדן, אך נוכחות זו לא תפגע בחיי הפלסטינים".
"ישראל צריכה לשמור על עליונותה המוסרית ואסור לה להיתפס כמי שאיבדה את העליונות הזו בעיני המוקדים החשובים לה: אמריקה הצפונית ומערב אירופה", הוסיף ברק, שהביע התנגדות לתרחיש של מדינה דו-לאומית, בה יהיה רוב מוסלמי.
ברק בנושא אירן: "כל האופציות על השולחן"
ברק התייחס גם לסוגיית הגרעין האירני, והכריז כי צבא ארה"ב יכול להשמיד את מתקני הגרעין של אירן "בתוך פחות מלילה אחד" והאשים את ממשל אובמה בהזזת קו המטרה במו"מ עם טהרן.
לדברי ברק, מתקפת בזק כזו על המטרות הגרעיניות באיראן תהיה קלה יותר מההתקפה על סוריה שתכננה ארה"ב במטרה להשמיד או לסלק את מאגרי הנשק הכימי של משטר אסד, או מהתקפה מסיבית על איראן שתחזיר אותה כמה שנים אחורה. התקפה בקנה מידה כזה אינה עומדת עתה על הפרק, הוא הדגיש. "מבצע הרבה יותר פשוט הוא להיפטר מהאתרים הגרעיניים באיראן", אמר רה"מ לשעבר.
ברק הדגיש שהוא אינו קורא לארה"ב להנחית מהלומה צבאית על אירן, ושהוא תומך במאמצים הדיפלומטיים שנעשים עתה, אך אם מאמצים אלה לא ישאו פרי, צריכה להיות נכונות להניח את כל האופציות על השולחן. "כאשר ישראל אומרת שכל האופציות מונחות על השולחן היא מתכוונת לכך והיא מצפה שגם מדינות אחרות יאמצו גישה זו".