שרי הממשלה אישרו היום תוכנית רב מערכתית, "להעצמת ופיתוח העיר לוד". "זאת לאור מצבה הקשה והייחודי של העיר ובהמשך להנחיית ראש הממשלה לגבש תוכנית פעולה בין משרדית לעיר", נמסר ממשרד ראש הממשלה. היקף התוכנית: כ-160 מיליון שקלים.
ממשרד רה"מ נסמר עוד, כי "מטרת התוכנית לחזק את הביטחון והחוסן האישי של תושבי העיר, לפעול לחיזוק עצמאותה הכלכלית, ליצור תשתית לפיתוח ושדרוג העיר בתחומי החינוך, התיירות והתעסוקה, להתמודד עם תופעת הבנייה הבלתי חוקית ולמשוך אליה אוכלוסיות חדשות".
פרטי התכנית: אכיפה, בנייה, דיור, תחבורה ורווחה
בתחום האכיפה, אמורה התוכנית לצמצם את רמת הפשיעה והאלימות בעיר. באכיפה יושקעו 10 מיליון שקלים בשנים 2010-2011, כולל איסוף הנשק הבלתי חוקי ותגבור פעילות המשטרה בעיר. כמו כן, תיכלל העיר לוד במודל "שיטור עירוני" וכן יפרסו בעיר רשת מצלמות ויוקם מוקד שליטה מרכזי.
בתחום התכנון ובנייה, יוקצו 30 מיליון שקלים לשיקום תשתיות עירוניות בשכונות מרכז העיר ותופעל תוכנית לפיתוח תשתיות בשכונות קיימות, פריסת תשתיות, שדרוג שכונות לא מוסדרות ותגבור אכיפת הבנייה הבלתי חוקית. כך לדוגמא, יושקעו 7 מיליון שקלים להסדרת הבנייה הבלתי חוקית בשכונת "פרדס שניר" ויסללו כבישים ותשתיות במטרה לשפר את איכות החיים בשכונה.
בתחום הדיור, ישווק משרד השיכון 3,000 יחידות דיור לציבור הערבי בלוד ו-4,500 יחידות דיור לזוגות צעירים, אנשי כוחות הביטחון והמגזר החרדי. שר הבינוי והשיכון אמר בישיבת הממשלה, כי יינתנו תמריצים מיוחדים לאוכלוסייה צעירה לבוא לגור בלוד, למשל על ידי הוזלת הדיור החדש בעיר יחסית לערים שכנות, משום שאחרת הם לא יבואו ללוד במצבה הנוכחי.
בתחום התחבורה, יושקעו כ-60 מיליון שקלים בפרויקטים שישפרו את הנגישות התחבורתית לעיר ואת הבטיחות בדרכים.
בתחום הרווחה, יתוגבר מערך הרווחה ב-4 מיליון שקלים נוספים לשנה, וכן יוספו תקנים לעובדים סוציאליים ובהם תקנים ייעודיים לדוברי ערבית. 3 מיליון שקלים יועברו לחינוך בלתי פורמאלי בשכונות הערביות ו-10 מיליון שקלים יוקדשו להקמת מתקני ספורט בעיר.
"לשם העצמת הרשות המקומית נקבעו פעולות לחיזוק הרשות, כגון הכנת תוכנית אסטרטגית שתתמקד ביצירת עוגנים כלכליים לפיתוח העיר והעצמת השדרה הניהולית בעירייה, בדגש על תחומי ההנדסה, התכנון, הרווחה והאכיפה", נמסר ממשרד רה"מ.
רה"מ: "דיווח על התקדמות התכנית - פעם בחודש"
נתניהו עצמו אמר עם סיום ישיבת הממשלה כי: "קודם כל אנו מטפלים בביטחון האישי בלוד - כי שמירת החיים קודמת לאיכות החיים. יחד עם השר לביטחון פנים הנחיתי את כל הגורמים לזרז את המלחמה בפשיעה ובאלימות בלוד. הצעדים המיידיים בנושא זה יכללו רישות העיר במצלמות, הפעלת מוקד ממוחשב, הכנסת שיטור עירוני לשכונות ועוד".
הוא הוסיף, "שאלתי את עצמי פעמים רבות בשבועות האחרונים, מדוע לא בוצעו בשטח החלטות קודמות שקיבלה ממשלת שרון לגבי העיר לוד? הרי לאריק היה רצון עז לשקם את העיר, היה לו אכפת מלוד. הפתרון שמצאנו לבעיה הנ"ל הוא מנגנון לפיקוח ומעקב אחר ביצוע ההחלטות שקיבלנו היום. פעם בחודש יתכנס הקבינט הכלכלי-חברתי, בראשות שר האוצר או בראשותי, ויקבל דיווח על התקדמות הטיפול בלוד. בכל מקרה שבו נגלה שאחד ממשרדי הממשלה לא מעביר את התקציב שעליו התחייב, יהיה מנכ"ל משרד ראש הממשלה מוסמך להעביר את הכסף ללוד ולחייב את המשרד הרלוונטי. מנגנון זה יגרום לכל הגורמים הממשלתיים להירתם לטובת לוד, כי מי שלא יעשה זאת ממילא יאבד את הכסף".