סוגיית השיוויון בנטל לא יורדת מסדר היום של ראש הממשלה: על רקע המחלוקת עם קדימה ועם המפלגות החרדיות, ולאור הביקורת שספג מצד חברי הכנסת הערבים, ראש הממשלה מבהיר כי הוא נחוש שכל אזרחי ישראל ייקחו חלק בשירות המדינה - גם ערבים וגם חרדים.
"אני מחויב לחלוקת הנטל בצורה שוויונית יותר, והכרזתי על כך", אמר היום ראש הממשלה בנימין נתניהו בוועדת חוץ וביטחון. "אני מאמין בזה ואני מאמין שהשוויון בנטל חייב לכלול את כלל אזרחי ישראל - גם את הציבור החרדי וגם את הציבור הערבי - ואני מאמין שיש דרך להשיג את זה".
נתניהו הוסיך כי הוא "מקווה שנצליח במגעינו הנוכחיים לפתור את זה, אבל זה יושג. בדרך זו או אחרת הדבר הזה יושג, כי מדינת ישראל זקוקה לחלוקה שוויונית יותר בנטל".
שטייניץ: "חוסר שיוויון יוביל לפגיעה קשה בכלכלת ישראל"
גם שר האוצר יובל שטייניץ התייחס לנושא בכנס של משרדו שנערך הבוקר. "אם החרדים והערבים לא ישולבו במעגל העבודה, כלכלת ישראל תיפגע באופן קשה", אמר שטייניץ. "ישראל לא תוכל לצמוח בקצב של 4% בשנה. כאשר אנו מדברים על שירות המוני על פי חוק - השירות צריך להיות שירות צבאי או שירות לאומי".
"אני לא רואה ערך אם יהיה אלפי מתנדבים בכפייה וייבצעו עבודות מחוסר רצון. זה לא שוויון בנטל אם מישהו ינקה בית כנסת שבו הוא מתפלל, ואחרים יילחמו בשריון", הבהיר שטייניץ. "זה לא יעיל לממן עבודות של שירות לאומי בכפייה ושאין בה חלוקה שיווינית בנטל. הדבר הצודק הוא שכולם יישרתו בצה"ל, אבל הנכון ביותר הוא קודם כל השוויון בנטל הכלכלי".
"הפיתרון הצודק ביותר בעיני הוא שירות לכולם בצה"ל, אך הפיתרון הנכון הוא שילובם של החרדים בכלכלה המודרנית - למענם ולמעננו", הוסיף שר האוצר. "כל תכנית שתגובש צריכה להיות סבירה ורציונלית שתורמת לכלכלת ישראל ולא תכנית שבהתחלה מוחאים לה כפיים ולאחר מכן מתברר ששכרה לא מצדיק את תועלתה".
יו"ר הוועדה רוני בראון אמר: "אני חושב שאנחנו נמצאים כעת, בכל הנוגע להתחייבות המדינה מול הרוב הדומם, במצב שבו הגיע רגע האמת", אמר והוסיף. "אותו רוב מצפה וראוי להחלטה אמיצה בנושא השוויון בנטל. החלטה שהיא אמנםכואבת, אבל צריכה להיות מאוזנת, וברור לכל שהיא הכרחית. אף אחד בעניין הזה לא בא ממקום של נקמה בסקטור כזה או אחר, או ממקום של שנראה, אלא ממקום של כורח המציאות וצורך חברתי וכלכלי".