בארגוני זכויות הנשים מברכים על הארכת התקופה שבה ניתן להתלונן על עבירות מין משלוש שנים לשבע שנים. הכנסת אישרה הערב בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של ח"כ ציפי חוטובלי , שמשמשת יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ציפי חוטובלי.
" אם אפשר לתבוע נזיקין בשל רכוש במשך 7 שנים, אין סיבה שאי אפשר יהיה לתבוע על הטרדה מינית במשך אותה תקופה. "אמרה ח"כ חוטובלי. "במיוחד במקרים של הטרדה מינית, חשוב לתת טווח זמן לנשים שהוטרדו על מנת על מנת לעבד את האירוע ולהבין שזה קרה שלא באשמתן, ולא להתעסק בשלב הראשון בהליכים משפטים. האישה מסוגלת לכך רק כשכבר יש נקיות דעת, אז היא מתפנה נפשית להגיש תביעה".
לדברי ח"כ חוטובלי, החוק הזה יסייע למאות נשים, שחוק ההתיישנות הגביל אותן לשלוש שנים והוא זה שהפריד בינן לצדק. "לצערי החוק הזה מטפל רק בנשים שכבר נגרם להן נזק. צריך להשקיע את מירב החשיבה לפעולות שימנעו הטרדות", ציינה ח"כ חוטובלי.
"אישה שעברה הטרדה לא תצטרך לבחור בין תביעה לאבדן מקום העבודה"
אישור חוק קיבל גם את ברכת מרכזי הסיוע לנשים שעברו תקיפה מינית. עו"ד ליאת קליין, היועצת המשפטית של איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית אמרה כי "הניסיון המצטבר של מרכזי הסיוע מראה כי כאשר מדובר בעבירות מין, אליהן מתלוות תחושות אשמה עצמית, בושה, חשש מפני חשיפה ותגובות קשות נוספות שהינן חלק בלתי נפרד מהפגיעה, חשוב לאפשר לנפגעת זמן מה על מנת שתוכל לאזור עוז ולפתוח בהליכים בעקבות הפגיעה שחוותה".
לטענתה, תקופת התיישנות שהייתה נהוגה עד כה, העמידה את הנשים הללו בפני בחירה קשה: הגשת תביעה באופן כמעט מיידי תוך חשש ממשי שיאבדו את מקום עבודתן, או ויתור על זכותן לתבוע בבית המשפט והוצאת האמת לאור. "אנו סבורות שהארכת תקופת ההתיישנות לשבע שנים תסייע למוטרדות רבות לעבור את התהליך הנדרש, להכיר בעוול שנגרם להן ובסופו של דבר גם לממש את זכותן לקבלת פיצוי מהמטריד", אמרה עו"ד קליין.