האם כנסת ישראל צועדת בדרך לממשלת אחדות? לפני מספר ימים התקיימה פגישה בכנסת בין שר הביטחון אהוד ברק, השר שלום שמחון וחברת הכנסת מקדימה דליה איציק.
כל אחד מהצדדים טוען שהצד השני יזם את הפגישה, אך ידוע כי הם שוחחו על ממשלת אחדות בידיעתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שעדיין לא עשה מהלך בעצמו לממשלת אחדות.
קיימת יוזמה נוספת להקמת ממשלת אחדות בין גורמים פוליטיים בקדימה ובליכוד, שמבקשים מיו"ר קדימה ציפי לבני להצטרף לממשלה. גורמים בליכוד ובקדימה מעריכים כי אם לבני תסרב לכך - קדימה תתפרק.
לבני נפגשה עם דליה איציק בעקבות הפרסומים, אך תנאיה לממשלת אחדות נשארו כשהיו - שינוי הרכב הקואליציה ומהלך מדיני אמיתי, דבר שאינו קורה בשלב זה.
ח"כ עתניאל שנלר (קדימה) הגיב לפרסום על הקמת ממשלת אחדות ואמר כי הדבר אינו "פריבילגיה כי אם חובה ועל כולנו להבין זאת. לא האיום מפילוג צריך לכוון אותנו למטרה זו, כי אם הכוח שבאחדות אותו נפגין אל מול העולם. על קדימה, המפלגה הגדולה בכנסת, מוטלת האחריות והחובה הלאומית להבין את גודל השעה ולהיכנס היום לממשלת אחדות. אל מול השינויים במזרח התיכון, התהליך המדיני והדאגה לעתיד ילדנו ונכדינו, אין לנו את הפריבילגיה כי אם החובה להקמת ממשלת אחדות".