יום לאחר חשיפת הקרע בין ראש הממשלה לבין שותפו הבכיר ויושב-ראש סיעת עצמאות, חשפו הערב שרים בליכוד בשיחה עם חדשות 2 כי נתניהו התבטא כלפי ברק אף באופן חריף יותר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אותם השרים טענו כי פנו לנתניהו בדרישה שזה יפטר את ברק. הוא אומנם לא עשה זאת, אך ניצל את ההזדמנות ואמר כי הוא "רואה בחומרה את הפגיעה באמון בהתנהלות שר הביטחון, שברגעים קריטיים ליחסי ישראל - ארצות הברית פעל בניגוד מפורש לעמדת ראש הממשלה".
דוגמה נוספת לאווירה הקשה ששוררת בין שני האישים התבטאה בדבריו של אחד משרי הממשלה, שטען שאם בעבר דאג נתניהו מפני מצב שבמקרה של הליכה לבחירות לא יצליח ברק לחצות את אחוז החסימה - הרי שכעת הוא לא מגלה עוד כל עניין במצבו.
במוקד הסכסוך: הביקור בארה"ב
קצפו של נתניהו על ברק יצא בעקבות שתי תקריות שהתרחשו במהלך הביקור שקיים שר הביטחון בארצות הברית בשבוע שעבר.
האירוע הראשון נגע לפגישה שקיים ברק עם רם עמנואל, לשעבר ראש סגל הבית הלבן. לטענת גורמים בסביבתו של נתניהו, הציג שר הביטחון את הביקור ככזה שיצא לפועל על דעת ראש הממשלה ומטעמו, כשבפועל - לפי אותם המקורבים - למד נתניהו על הפגישה רק מהדיווחים עליה בכלי התקשורת.
התקרית השנייה אירעה כשברק נועד עם ראש המועצה לביטחון לאומי של ארצות הברית, טים דונילון. בלשכת ראש הממשלה דרשו שלאירוע יזומן גם השגריר בוושינגטון, מייקל אורן, כמקובל בפגישות מסוג זה.
לעומת זאת, הסביר ברק למארחיו כי אורן לא יגיע למפגש וטען כי ההחלטה על כך תואמה מראש - מה שהתברר לאמריקנים, שבדקו את אמיתות הדברים, כלא נכון.
בסביבתו של ברק דחו בתוקף את הטענות וציינו כי "שר הביטחון פגש את עמנואל - שהוא עבורו מכר כבר 20 שנה. הפגישה ביניהם מעולם לא הוצגה כאילו ידע עליה נתניהו מראש". באשר לטענות על הדרת השגריר בוושינגטון מהפגישה עם דונילון, נמסר כי אורן נכח בחלקים נרחבים ממנה.