האם, לראשונה, הניבה הברית בין נפתלי בנט ליאיר לפיד פרי? אחרי שבליכוד-ביתנו חלחלה ההבנה שבשתי הסיעות לא מתכוונים לוותר בדרישות שהציבו לשוויון בנטל, פנו לראשי המפלגות החרדיות - ש"ס ויהדות התורה - והציעו להם לחבור לקואליציה בשלב מאוחר יותר. הסיבה נובעת מכך שלפי תמונת המצב, נראה שהתנאים בנושא הגיוס לא יאפשרו בשום אופן את צירופם לממשלה - לפחות בשלב הראשון.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אותה הצעה שהציג נתניהו נדחתה בתוקף על ידי החרדים. לפיה - צפוי המשא-ומתן הקואליציוני להימשך כשבמקביל יתבקש נשיא המדינה, שמעון פרס, לאשר במוצאי השבת הקרובה ארכה להרכבת הממשלה.
ההצעה לחרדים הגיעה אחרי שנציגי מפלגת הבית היהודי הבטיחו לליכוד-ביתנו שהברית בינם לבין יש עתיד לא תהיה תקפה ביום שאחרי הכניסה לקואליציה. משמעות הדבר היא כי לאחר כינון הממשלה, יוכל נתניהו לצרף את החרדים - ואולי אפילו חשוב מכך: היא הפיגה את חששו של נתניהו מפני "ממשלה בתוך ממשלה".
נתניהו מתעקש להבטיח את צירופם של החרדים שכן הוא אינו מעוניין להיקלע למצב של תלות בלפיד, שמא האחרון יבקש - ביום מן הימים - לחתור תחתיו כדי להחליפו.
הלו"ז של נתניהו - דווקא לא כל כך צפוף
בעוד כולנו חושבים ששעון החול מתקרב לקצו, מתברר שבלשכת ראש הממשלה קיבלו חוות דעת מוסמכת ומעניינת. על פי פרשנות חוק יסוד הממשלה, לוח הזמנים של נתניהו עומד דווקא על שלושה שבועות וחצי: במוצאי שבת, 2 במרס, יכנסו הוא והנשיא פרס מסיבת עיתונאים שבה יבשרו על 14 ימי ארכה. בשבת, 16 במרס, יודיע נתניהו לנשיא כי עלה בידו להרכיב ממשלה - אבל הוא לא יצטרך לפרט את המבנה שלה ואף האם היא זוכה לרוב.
יומיים לאחר מכן, ב-18 במרס, יוכל יושב-ראש הכנסת הזמני, בנימין (פואד) בן-אליעזר, לבקש מנתניהו להציג את הממשלה - אבל הכנסת תוכל לאשר אותה עד יום ראשון, 24 במרס.