ראש הממשלה נתניהו הודיע לשרי הקבינט כי החליט להיענות ליוזמה המצרית להפסקת אש מבלי לקיים הצבעה, אבל אם הוא היה שואל אותם לא בטוח שהיה לו רוב: כמעט חצי משרי הקבינט אומרים הערב כי הם מתנגדים ליוזמה המצרית. בין המתנגדים: השרים בנט, ליברמן ואהרונוביץ'. אולם להכרזות האלו, כאמור, אין ממש משמעות מכיוון שהקבינט לא נדרש להצביע על המהלך לפני שישראל חזרה עם תשובה רשמית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לשורת המתנגדים עשוי היה להתווסף גם השר גלעד ארדן, שהביע את הסתייגותו מהמהלך במהלך שיחה שקיים עם ראש הממשלה. גורם המקורב לשר ליברמן אמר לחדשות 2 Online כי "שר החוץ והשר אהרונוביץ' מתנגדים באופן נחרץ להסכם המוצע" .
מוקדם יותר אמרה שרת המשפטים וחברת הקבינט ציפי לבני כי הפסקת אש לא יכולה להיות בתוקף עד העימות הבא. "אסור לתת לחמאס שום הקלות או הישגים מדיניים", אמרה לבני, "כולם חייבים להבין שחמאס לא השיג שום הישג"
לא היה צורך משפטי באישור הקבינט
הערב, דקות אחדות לפני המועד הרשמי לתחילתה של הפסקת האש, אישר גורם ישראלי רשמי כי ישראל השיבה בחיוב להצעה המצרית להפסקת אש לא מוגבלת בזמן. "ישראל העבירה את התשובה הזאת אחרי שכל שרי הקבינט עודכנו בדבר, אך לא נדרשו להצביע על ההצעה המצרית מכיוון שלא היה צורך משפטי בזה", אמר הגורם.
ההצעה המצרית כוללת הפסקת אש לא מותנית בזמן, פתיחת המעברים לצורך הכנסה של ציוד שיקום לתוך הרצועה, כאשר שני הצדדים יעלו תוך חודש את המשך דרישותיהם.
לדברי אותו גורם, בהצעה המצרית לא ניתן מענה לכל הדרישות שחמאס אמר שבלעדיהן הוא לא ילך על הפסקת האש - קרי נמל ימי, שדה תעופה, אסירים וכספים. "ישראל דבקה לאורך כל הדרך בערוץ המצרי מול הרצון של חמאס בערוץ קטארי", אמר הגורם. "מבחינה צבאית זאת המהלומה הקשה ביותר שספג הארגון מאז הקמתו".
בהכנת הכתבה השתתף ברהנו טגניה.