המערכת הפוליטית סוערת בעקבות הודעת הפרישה של צחי הנגבי, זאת לאחר שבית משפט השלום בירושלים הטיל עליו קלון לאחר הרשעתו במתן עדות שקר.
יו"ר קדימה ציפי לבני, אמרה כי בית המשפט אמר את דברו ויש לכבד את הכרעתו, והבהירה כי מבחינתה אין מדובר כאן בסוף פסוק מבחינת פעילותו הפוליטית של צחי. "צחי קיבל על עצמו את האחריות למעשיו וביטא בהתנהגותו במהלך המשפט נורמות נכונות של התנהלות אישי ציבור בהליכים משפטיים ויש לזקוף זאת לזכותו", אמרה לבני. "אני מאמינה שעם תום המגבלות בשל הקלון צחי ימשיך איתנו בתרומתו רבת השנים ויתרום מכישוריו ומיכולותיו למען מדינת ישראל", סיכמה.
גם שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, שכיהן כיו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת לפני ח"כ צחי הנגבי, הביע צער על התפטרותו של הנגבי מתפקידו. "הצטערתי לשמוע על פסק הדין בעניינו של יו"ר ועדת החוץ והביטחון ועל התוצאה המיידית של השעייתו העצמית מהכנסת. בהכירי את פועלו ואת כישוריו של ח"כ הנגבי, אני מקווה שישוב במהרה לתרום, בתפקידים בכירים, למדינת ישראל".
"צחי הנגבי הוא לא רק פוליטיקאי כי אם גם מנהיג וחבר, וצר לי ברמה האישית על החלטת ביהמ"ש", אמר חבר ועדת חוץ וביטחון, ח"כ עתניאל שנלר (קדימה). "לצד כיבוד גזר הדין ולטובת מדינת ישראל, נייחל שנראה את חבר הכנסת הנגבי, ככל שהחוק יאפשר, כאחד האוחזים בהגה המדינה".
במהלך משפטו העיד יו"ר הכנסת לשעבר אברום בורג לטובתו של הנגבי ואמר: "מעולם לא שוקרתי על ידי הנגבי. הנגבי אינו שליח ציבור שקרן ופגשתי כאלה בעברי. אני יודע שחלקים לא מבוטלים לא יצביעו להנגבי עקב ההעמדה לדין וזהו קלון שגדול לעתים מקלון בית המשפט".