מי חבר הכנסת מהימין שמצטיין בפעילות נגד גורמים עויינים? קבוצת פעילי הימין "מטות ערים" מפרסמת דוח המדרג את חברי הכנסת מהמחנה הלאומי, על פי תרומתם לחיזוק ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון, להגברת התודעה והחקיקה לאומית, להתמודדות עם "מגזרים עוינים" (בהם ארגוני שמאל, ערבים ומסתננים) ועוד.
הטיוטה שהוגשה אתמול לחברי הכנסת והשרים, המתייחסת לפעילות פוליטית בחודשים יולי - דצמבר 2011, נפתחה במילים: "איננו רוצים לפספס אף אדם שהביא לציבור הצלחות, ולכן אם לשכתכם שותפה להישג, אנא שלחו קישורים מתאימים". באופן זה, גם שרים שתרומתם מסתכמת בהצעות חוק "לאומיות" במסגרת ועדת השרים לענייני חקיקה, יזכו לקבלת קרדיט ב"רשימה הלאומית".
לאחר שהדוח יאושר על ידי חברי הכנסת והשרים, הוא יופץ לעשרות אלפי פעילי ימין ביהודה ושומרון ובתוך גבולות הקו הירוק. באופן טבעי, בני המזל שיזכו להופיע ברשימה יקבלו חיזוק משמעותי למעמדם בקרב הציבור הימני.
במקומות הראשונים: ח"כ אלקין ולוין, נעדר מהרשימה: השר ליברמן
בראש טיוטת "הרשימה היוקרתית" שנשלחה לאישור חברי הכנסת והשרים, ניצב ח"כ זאב אלקין מהליכוד עם 37 "הישגים לאומיים", אחריו ח"כ אורי אריאל מהאיחוד הלאומי אחריו עם 35 "הצלחות בתחום", ואילו ח"כ אריה אלדד מהאיחוד הלאומי ניצב במקום השלישי עם 27 "הישגים".
למרבה ההפתעה, הצליחו להתברג לרשימה גם חברי כנסת המזוהים עם מחנות ליברלים יותר, כמו ח"כ יצחק הרצוג וח"כ איתן כבל מהעבודה, ושרי הליכוד יובל שטייניץ (עם 20 "הישגים") וגדעון סער (21 "הישגים"). פוליטיקאי שלהפתעתנו בלט בהיעדרו מהרשימה הוא שר החוץ אביגדור ליברמן.
מבין הפעולות שזכו לשבחים, ניצבת יוזמתו של שר השיכון אריאל אטיאס "להסרת 500 מצבות ערביות פיקטיביות מבית קברות בירושלים". פעילות אחרת שצוינה לטובה היא "הכשלת המהלך החד צדדי להצבעה בעד מדינה פלסטינית באו"ם", שבה לקחו חלק מהשרים וח"כים שונים. עוד צוין ברשימה ששוגרה לאישים בקשה לשלוח מידע על "כל מי שעודד את ראש הממשלה לא להתנצל בפני טורקיה על אירועי המשט".
מ"מטות ערים" נמסר בתגובה כי "מדובר לא בדוח אלא בטיוטת דוח, כדאי להמתין לדוח הסופי. צריך לזכור שאיפה שיש מתנחל - אין מחבל. ומדינה פלסטינית, במרחק אופניים מירושלים, תל-אביב, גוש דן, ונתב"ג - היא טפשות וסכנה קיומית למדינה היהודית היחידה בעולם".
"לאור זאת, לכבוד הוא לנו להעביר מידע מסודר לציבור הבוחרים, אודות החריצות של נבחרי הציבור: המאבק להסדרת המאחזים והיישובים הישראליים, הפעילות הבטחונית והמדינית ועוד. יש נבחרי ציבור חרוצים יותר וחרוצים פחות, מגיע לציבור לדעת זאת", נמסר עוד.
לפי התגובה, "הדוח אינו כולל את ראש הממשלה ואת יריבו הפוטנציאלי שר החוץ אביגדור ליברמן כי הם בכל זאת במעמד אחר משאר נבחרי הציבור. בנוסף, עמדתם באשר למדינה פלסטינית לא לגמרי ברורה. למותר לציין שלא כל הערבים ובוודאי לא כל אנשי השמאל הינם עויינים למדינה. עם זאת - חנין זועבי, אחמד טיבי, הרשות הפלסטינית וכח דייטון - עויינים ביותר למדינה שלנו ולעם שלנו ואליהם מתייחס הדוח".
ציון לשבח: הצעת חוק לאיסור מימון עמותות השמאל
בקטגוריית ה"חקיקה הלאומית", צוינה לטובה ח"כ פאינה קירשנבאום שיזמה את הצעת החוק ל"איסור מימון זר לעמותות השמאל", וכן תומכי הצעת תיקון ל "חוק לשון הרע", שלדבריהם מחייבת "כל כלי תקשורת שבשליטת השמאל, לפרסם תגובות על דברי בלע".
בין הסעיפים המעניינים ברשימה ששלחה "מטות ערים", נמנות פעולות נגד "מגזרים עוינים", המוגדרים כערבים, שמאל ומסתננים. ברשימה ניתן למצוא הטלת סנקציות נגד ח"כ חנין זועבי שהשתתפה במשט המרמרה, שלילת הצעתו של ח"כ אחמד טיבי לשלילת תקציבים ממכחישי מושג ה"נכבה", ונקיטת צעדים נגד מסתננים לדרום.
מוביל הרשימה, ח"כ זאב אלקין, אמר בתגובה לחדשות 2 באינטרנט כי "אני לא עורך ספירה ולא קובע את הפעילות שלי על פי הדוח שמפרסמת 'מטות ערים', אך אם בסוף מתברר שהפעילות שלי מקבלת ציון גבוה מבחינת בוחריי, ועומדת בעקרונות אידיאולוגים שאיתם הלכנו לבחירות, אז כמובן שאני רואה בזה מחמאה והבעת תמיכה. אני בראש ובראשונה מונע ממניעים אידיאולוגיים, אך עם יש בכך הערכה - מה טוב".
ח"כ אריה אלדד אמר כי מדובר בדוח חשוב מאוד. "עצם קיומו של מוסד שמעריך כמותית את תרומתם של חברי הכנסת השונים, ופעולתם בתחומי חוץ וביטחון, הגנה וביצור מעמד ההתיישבויות, ובנייה בירושלים וביהודה ושומרון, הוא חשוב מאוד ומתמרץ את חברי הכנסת לעסוק בתחומים הללו", אמר.