אחרי הדיון בוועדת הפנים - יצאו הפעילים לרחוב וחסמו כבישים בכמה מוקדים. בתל אביב נחסמו כבישים ליד מגדלי עזריאלי ובירושלים נחסם הכביש בכיכר פריז. שמונה בני אדם נעצרו בבירה.
אחד המפגינים בתל אביב אמר לחדשות 2 באינטרנט: "באנו לעשות חסימה סמלית, אנו לא רוצים לתקוע את המדינה, גם ככה היא תקועה הרבה זמן - רק להזכיר שאנו תקועים ונתקעים יום ביומו".
"נתניהו מנסה לעשות מחטף עם חוק הוד"לים וקורא לו בשם אחר", הוסיף המפגין. "אני לא מבין מאיפה יש להם את החוצפה הזו. מה שהוא כן עושה זה הפרד ומשול, נפגש עם סטודנטים וחושב שהם מנהיגים אותנו, אבל כולנו פה ביחד והמכנה המשותף הוא לא תל אביב ודיור ושכירות".
בירושלים, סמוך למקום ההפגנה של מחאת הדיור, מתקיימת גם הפגנה של הרופאים השובתים. הדר רוזן מביה"ח שערי צדק אמרה כי "המאבק מגיע לנקודת רתיחה ואנחנו נמצאים שם. אנחנו עובדים בתנאים לא תנאים עם תורנויות לא חוקיות, עומסים שאי אפשר לתאר אותם, ומה שאנחנו רוצים זה לקבל את כל הנקודות שהצגנו להסתדרות הרפואית".
לבני: תמשיכו להילחם כי נתניהו הוא אחד שנשבר
מוקדם יותר דנה ועדת הפנים והכלכלה של הכנסת בתיקון חוק הליכי תכנון ובנייה. יו"ר האופוזיציה ציפי לבני דיברה בוועדה ואמרה: "אין משמעות למילים אם הן לא מגובות בחקיקה. תמשיכו להילחם כי נתניהו הוא אחד שנשבר".
סתיו שפיר, ממנהיגי המחאה, דיברה גם היא: "יש לי הזכות לייצג לא רק את עצמי ולא רק את הצעירים הנפלאים שיושבים ברוטשילד עשרה ימים ואת המשפחות שגרות איתנו ואת הקשישים וההומלסים, יש לי הזכות לייצג אנשים מימין ושמאל, יהודים וערבים חילונים ודתיים".
"המחאה התעוררה על רקע המון מחאות אחרות. בימים האלה זלזלו בנו, הגענו לכאן לפני שבוע וזלזלו בנו, אבל היום הממשלה בגדה בנו. זו בגידה. היום ממשלת ישראל באה ואמרה - אתם קצת מטומטמים, אנחנו נשנה איזו כותרת ונגיד שמדברים על דיור בר השגה. כנראה חושבים שאנחנו לא יודעים לקרוא וסתם נהנים לישון בחוץ. כיף להרגיש שאנחנו חזקים, היה כיף לראות עשרות אלפי אנשים צועדים איתנו בשבת".
"ממשלת ישראל הכריזה מלחמה על העם שלה. בגלל שממשלת ישראל, חזקה ומאיימת ככל שתהיה, הופכת להיות שום דבר בעיני העם הזה, ברור מי הולך לנצח במלחמה הזו", אמרה.
קודם לכן ניסו סטודנטים לפוצץ את ישיבת החירום לענייני וד"לים בראשות ח"כ כרמל שאמה. הסטודנטים התפרצו לעבר חברי הכנסת וצעקו כי הם אטומים ואדישים למצוקת הצעירים בישראל. הם פונו בכוח מהמקום והישיבה המשיכה כסדרה.
הבוקר: מאות פעילים חסמו את הכניסה לכנסת
מאות פעילים חסמו הבוקר את הכניסה לכנסת במחאה על מחירי הדיור. הפעילים העבירו את הלילה בגן הוורדים לאחר שיותר מאלף איש צעדו אמש לכנסת. המחאה גלשה לעימותים עם המשטרה, חמישה מפגינים נעצרו.
הפעילה רונה רובנו, ממארגני המחאה בירושלים אמרה לחדשות 2 באינטרנט: "באנו לחסום את הכניסה ולהעביר מסר של הצהרת אי אמון בחברי הכנסת". הפעילים חסמו את הכניסה בגופם וכן בעזרת בלוקים שהביאו למקום.
ח"כ יחימוביץ': כל הסיעות צריכות להצטרף למאבק
ח"כ שלי יחימוביץ' (העבודה) הגיעה להפגנה והביעה הזדהות עם המפגינים: "הממשלה מעבירה את השליטה על התודעה על הפוליטיקה מהרבים אל המעטים, אל קבוצה קטנה שלוקחת מה ששייך לאזרחי מדינת ישראל. המאבק שלכם הוא מאבק נגד הפרטה. זה מאבק חכם, נרחב עמוק שעד עכשיו בחרו להתעלם ממנו. בזכותכם הם לא יוכלו עוד להתעלם".
לדבריה, "זה מאבק שהוא פוליטי, אך לא מפלגתי. מאבק על קורת גג, על חלוקת משאבים הוגנת זה לא מאבק מפלגתי אלא של כל הציבור בישראל. אבל זה מאבק פוליטי ואפשר לשנות אותו דרך הפוליטיקה ואני קוראת לכל סיעות הבית להצטרף למאבק".
"המדיניות הכלכלית של נתניהו היא מדיניות ניאו-ליברלית קפיטליסטית קיצונית. הם קידשו את הדרך הזו. הדרך הנכונה השפויה הציונית היא הדרך הסוציאל דמוקרטית, אין דרך אחרת. אי אפשר להפקיר את אזרחי מדינת ישראל לכוחות השוק".
ח"כ יחימוביץ' סיכמה: "הדרך המרכזית שבה מפלגת העבודה תחזור להיות רלוונטית זה דרך הסוציאל דמוקרטיה. זה העיסוק שעל סדר יומה הממלכתי מרכזי של מדינת ישראל. הקולות באים מלמטה. יש אחריות למדינה על אזרחיה".
אמש: אלפים צעדו לכנסת
המחאה על מחירי הדיור הגיעה אתמול גם לבירה: אלפי מפגינים צעדו בירושלים עד למשכן הכנסת, כדי למחות נגד יוקר המחיה ומחירי הדירות. המפגינים יצאו מכיכר צה"ל הסמוכה לבניין העירייה בירושלים וצעדו כ-2.5 קילומטרים עד שהגיעו לכנסת. בין הצועדים גם חברות מועצת העירייה רחל עזריה ורונית כהן ונציגים של התאחדות הסטודנטים.
הפעילה החברתית ברכה ארג'ואני, יו"ר הארגון לזכויות הדיור שנאמה על הבמה, תקפה בחריפות יוצאת דופן את ראש הממשלה: "ביבי השקרן והנוכל לא יצליח לסדר אותנו, אנחנו נחנך אותו, אנחנו נראה לו מה זה, העם דורש את הצדק שלו", אמרה ארג'ואני והמשיכה: די עם נערי השיכון ועם נערי האוצר, די עם החרטא, מספיק! אנחנו רוצים דיור הולם ושווה לכל נפש".
נציג אגודת הסטודנטים איתי גוטר טען כי למפגינים יש מטרות מוגדרות. לדבריו, המשתתפים במחאה דורשים את הסדרת נושא הדיור בר ההשגה ולחייב את הקבלנים לממש את זכויות הבנייה. "אני רוצה לקרוא לכל חברינו ברחבי הארץ ולכלל ציבור הסטודנטים - הצטרפו אלינו למאבק הזה, הוא לא נגמר. אנחנו לא נפסיק עד שיהיה פה שינוי חברתי אמיתי", אמר גוטר.
חנן רובין, נציג המשפחות הצעירות אמר: "אולי אני שונה מכם, אני בן 29 ויש לי דירה ברשותי במרכז העיר. אני שונה כי אני גומר את החודש בפלוס וכל פעם שאני יוצא אני לא חושב אם אוכל להוציא את הכסף או לא - אבל לא השגתי שום דבר בעצמי. פעם עבודה קשה היתה שווה משהו במדינה - היום זה רק כסף, כסף וכסף".
המפגינים קראו קריאות למען מגורים בבירה, בהן: "איך נגור בעיר הקודש, אי אפשר לגמור את החודש", וגם "איך נגור בעיר בירה, אי אפשר לקנות דירה".
"העם דורש צדק חברתי"
"אני שונה מכל האנשים לפני כי אני מאמין באנשים שיושבים בכנסת. אני מאמין שיש להם כוח לשנות כי הם המנהיגים שלנו, ואם אין להם כוח לשנות - שילכו הביתה", טען רובין. "אם כל מה שחסר להם זה קצת אומץ אנחנו ניתן להם כדי שיוכלו לשנות את פני החברה בישראל".
רובין הוסיף: "כל מה שאני מבקש שישאירו לנו את הזכות לחלום על מדינה בה הכסף לא שולט בכל דבר. עם הכוח הזה אנחנו נעשה מהפכה".
המפגינים, שיעתיקו את מאהל המחאה לגן הסוס שבמרכז העיר, נושאים שלטים: "לא התקפלנו, רק עברנו דירה", ו-"העם דורש צדק חברתי". בין המפגינים גם דתיים שהצטרפו בימים האחרונים למאבק שתופס תאוצה בעיר.