עוד שבת של מחאה: מובילי המאבק לשוויון בנטל עורכים הבוקר הכנות אחרונות להפגנת הענק שהם מתכננים למוצאי שבת בתל אביב - בקריאה לגיוס לכל.
המשתתפים ייצאו לצעדה ממאהל המחאה סמוך לתחנת רכבת צפון לרחבת מוזיאון תל אביב, שם יקיימו עצרת בה ישתתף בין השאר יושב ראש התאחדות הסטודנטים איציק שמולי ויופיעו האמנים דיוויד ברוזה, רמי קלינשטיין ודנה ברגר. אשי המאבק קבעו כי פוליטיקאים לא ינאמו בעצרת, אך כמה מהם הודיעו כי יגיעו, בהם חברי כנסת מקדימה.
גם הרמטכ"ל רא"ל בני גנץ התייחס הבוקר למחלוקת סביב חוק הגיוס. היום מדברים על שירות לכל ולתרום לחברה, על לשאת בנטל ולהיות שם כשצריך. אנחנו נמצאים בתקופה מאתגרת מבחינה ביטחונית ומציאות מורכבת. חובתנו כצבא היא להסתכל ולהיערך לאתגרים השונים", אמר היום גנץ בטקס של תנועת ״אחרי״ שנערך הבוקר בירושלים.
בינתיים, גם במערכת הפוליטית נערכים להתפתחויות הצפויות בשבוע הבא בנושא חוק השוויון בנטל. ביום שני ב-14:00 יפקע האולטימטום שאול מופז לראש הממשלה בנימין נתניהו - לקבל את מסקנות ועדת פלסנר, או להתמודד עם משבר קואליציוני שיוביל לפרישת הסיעה מהקואליציה. בניסיון לגשר על הפערים, נועדו אמש השניים במשך כשעה בקידום החוק לשוויון בנטל.
עם תום הפגישה, שנערכה בארבע עיניים, מסתמנת התקרבות בין הצדדים: נתניהו הביע נכונות לאמץ את ה"עקרונות שהציג פלסנר", ובראשם סוגיה שעמדה בסלע המחלוקת: החלת סנקציות אישיות על משתמטים - ולא רק על מוסדות.
נתניהו למקורביו: "החרדים והערבים חייבים להשתלב"
בהמשך לכך, הדגיש אתמול נתניהו בשיחות עם מקורביו: "החרדים והערבים חייבים להשתלב בשירות אזרחי או צבאי. ההמלצות היום כוללות עקרונות בכיוון הזה. המשתמט לא יקבל כמו המשרת". נתניהו מתייחס להמלצות הוועדה - אבל לא מסמן גבולות, לא ברור מה זה אומר, אך התבטאות זאת משאירה הרבה אפשרויות.
בסביבתו של מופז הגדירו את תגובת מאתמול נתניהו "לא מספקת", זאת בשל העובדה שראש הממשלה מתרכז יותר מדי בערבים ופחות מדי בנושא החרדים.
במידה שהתחייבותו של ראש הממשלה מהערב לא תספק את מופז, הרי שנראה כי הקואליציה תתפרק עד פקיעת מועד האולטימטום, או לחלופין - שיהיה זה סופה של קדימה. המצב שבו עומד מופז בראשות מפלגה של 28 מנדטים נראה ככזה שלא יוכל להימשך לאורך זמן, שכן רבים מקרב נציגיה בכנסת לא יסכימו לשותפות בקואליציה בתנאים אלה.
בהכנת הידיעה השתתף מתן חצרוני