תושבי עמונה מתכנסים הבוקר (רביעי) לדון בעמדתם למתווה הפינוי החדש שהוצע להם, לאחר שבשעות האחרונות הועבר אליהם נוסח המתווה שגובש לכדי חוזה מחייב לתושבים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
לפני יומיים הציגו אנשי הבית היהודי את מתווה הפינוי בפני התושבים. במרכז המתווה עומדות חמש חלקות בשטח שגודלו נאמד ב-57 דונם. בחלקות, הממוקמות על אותו ההר בו קיים היום היישוב, אמורות להיקלט המשפחות במסגרת פינוי מיידי, בכפוף להסכמת התושבים לפינוי שקט ומרצון.
על אף שהמתווה הועבר הלילה בכתב לחתימת התושבים, בעמונה חוששים מדחיית ההליך. מעיון בסעיפי המתווה עולה כי המדינה ביקשה תקופה של חודש בכדי להמשיך את הסדרתן של ארבע חלקות מתוך החמש המדוברות. ביישוב חוששים שתקופה זו תתארך וכי עתירות ימנעו בסופו של דבר את פינויים, בזמן שהם כבר חתומים על עזיבה מרצון את בתיהם.
לפני יומיים הודיע שר החינוך ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט הודיע בישיבת הסיעה על הסכמות עם ראש הממשלה נתניהו והיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בנוגע ליישום המתווה. על פי ההסכמות יוכשרו ארבע חלקות בשטח המאחז עמונה. מדובר בשטח של עשרות דונמים באזור עמונה, אך המהלך טעון אישור של בג"ץ בשל הצורך לדחות את הפינוי.
הפתרון שאליו הגיעו שרי הבית היהודי כולל מספר פתרונות משפטיים שיאפשרו את הכשרת החלקות המדוברות למשך שנתיים, וזאת פי 2.5 מהתכנית המקורית (שמונה חודשים בלבד) שאישר בעבר היועץ המשפטי לממשלה. מדובר בפריצת דרך משמעותית שכוללת את השארת התושבים על ההר לתקופה ארוכה שבמהלכה יתברר מעמדן המשפטי של החלקות ושל חלקות נוספות.
על פי המתווה, יידרשו התושבים להסכים להתפנות מהבתים מרצונם. במסגרת הסעיף עליו נדרשים התושבים לחתום נכתב: "אנו תושבי עמונה מודיעים בזאת, וכך אף נודיע לבית המשפט, כי המתווה המתואר לעיל מקובל עלינו, וכי אנו נפנה את מתחם היישוב בדרכי שלום וללא כל עימות , ונימנע מהתנגדות לביצוע של פסק הדין, במועד שייקבע ע"י הדרג המדיני".