מאמצים אחרונים להגיע להסכמות בקואליציה ולמנוע את ההצבעה על חוק ההסדרה: הערב (שבת) התקיימה פגישה בין ראש הממשלה נתניהו ליו"ר הבית היהודי נפתלי בנט, זאת לאחר שהשניים נועדו ביום חמישי שעבר במשך ארבע שעות. נתניהו, שמתנגד לחוק ההסדרה, אולם לא מסכל אותו ככל הנראה כדי לא לשלם על כך מחיר בקרב מצביעי הימין, ניסה להציע לבנט שורה של הצעות על בסיס הפתרון של "נכסי נפקדים".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
במהלך אירוע "שבתרבות" במודיעין, אמר ח"כ שלח על מפלגת יש עתיד כי היא "מייצרת אלטרנטיבה שלטונית". שלח הוסיף כי הוא סבור ש"לפיד יהיה ראש הממשלה" וכי "חייבת להיות אלטרנטיבה שלטונית במדינת ישראל שתבטא את המגמה בציבור ש-60% ממנו אמר שהוא רוצה שראש הממשלה יתחלף. יש לכך סיכוי".
נתניהו הורה להתחיל כבר בהכשרת שלוש החלקות החלופיות למפונים צפונית ליישוב הקיים. התושבים, מצדם, הודיעו שינסו לסכל את העבודות והצהירו כי מבחינתם הפתרון הזמני אינו פתרון. ההערכות בקואליציה הן שגם אם החוק יעבור ביום שני עם סעיף 7, זה שמחיל את חוק ההסדרה גם רטרואקטיבית על עמונה, הוא לא יעבור בקריאה שנייה ושלישית ובסופו של דבר לא ימנע את הפינוי.
בשלב הראשון צפויים יו"ר כולנו משה כחלון וחבר הכנסת בני בגין מהליכוד להימנע בהצבעה השבוע, מה שיאפשר השבוע את העברתו בקריאה ראשונה, אבל עד להעברת החוק יש עוד מספר משוכות שכנראה לא יצלחו.
מטרת הפגישה שזימן נתניהו עם בנט הערב היא גיבש עמדה אחידה של הקואליציה לפתרון שמאחוריו יעמדו הליכוד והבית היהודי כאחד. הייתכנות להסכמות שכאלה לא גבוה. בסביבת יו"ר הבית היהודי מבהירים שילכו עם החוק עד הסוף.
הסיבה העיקרית היא שפתרון "נכסי הנפקדים" שאותו אישר היועמ"ש מנדלבליט כנראה יישאר על הפרק גם אם החקיקה תצא אל הפועל ותיכשל, אבל במצב הזה לפחות יוכל בנט להציג למצביעיו ניסיון להעביר את חוק ההסדרה עד הסוף. מכך בדיוק חוששים בליכוד ובלשכת ראש הממשלה.
כך או כך, ההערכות הן שאם החוק נופל כבר השבוע, או עולה להצבעה ללא סעיף 7 המחיל אותו על עמונה, משמעות הדברים היא שהפינוי עשוי לצאת אל הפועל בתוך ימים בודדים ואולי עוד השבוע.