הוועדה של משרד האוצר ומשרד ראש הממשלה, שעל הקמתה סיכמו נתניהו וכחלון כדי שתמליץ תוך שלושה שבועות מה לעשות עם תאגיד השידור הציבורי שקם, התכנסה היום (חמישי) לדיון ראשון. בישיבה הוצע, בין היתר, לסגור גם את התאגיד וגם את רשות השידור שאותה הוא נועד להחליף - הצעה שלא נפסלה על הסף. יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן איים בתגובה להשבית את המדינה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
ההצעה שהועלתה לדיון התבססה על נייר עמדה שהוגש לנתניהו על ידי איש האוצר אמיר לוי עוד בזמן המשבר הכלכלי של 2003, כשנתניהו כיהן כשר אוצר והנוכחים התרשמו שההצעה לא נפסלה על הסף.
יו"ר ההסתדרות ניסנקורן הגיב לפרסום ואמר: "אם יסגרו את השידור הציבורי - אשבית את המדינה".
הפרט המפתיע בתפנית הנוספת בעלילות השידור הציבורי הוא שאמיר לוי, הממונה על התקציבים, הציע את פירוק התאגיד ורשות השידור ללא ידיעת כחלון ומנכ"ל משרדו שי באב"ד. נתניהו שנכח בדיון תמך כמובן בצעד, שצפוי לחסוך כסף רב - שיועבר לפי ההערכות לשיקום וקידום הצפון.
מסקנות תוך שלושה שבועות
אתמול הודיעו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון על הקמת צוות מיוחד שיגבש פתרון למשבר שנוצר סביב הקמת התאגיד. המסקנות יימסרו תוך שלושה שבועות, זאת לאחר ששר האוצר כחלון סירב להיענות ליוזמת נתניהו לסגור את התאגיד.
מדובר בצוות משותף למשרד ראש הממשלה, התקשורת והאוצר שינסה למצוא פתרונות למשבר שמאיים על שלמות הקואליציה. חברי הצוות: מנכ"לי המשרדים, ראש הסגל של רה"מ יואב הורוביץ, וראש אגף התקציבים באוצר אמיר לוי. הצוות יבחן חלופות שונות לשידור הציבורי, וזאת במסגרת ההוצאה התקציבית.
נתניהו היה אמור להביא ביום ראשון הקרוב את הצעת החוק לביטול תאגיד השידור הציבורי בישיבת הממשלה, אולם ההחלטה על הקמת הצוות המיוחד הובילה לביטול ההצבעה בנושא. בין שר האוצר כחלון וראש הממשלה נתניהו נתגלעה מחלוקת עמוקה, זאת על רקע כוונתו של ראש הממשלה נתניהו לעצור את הקמת התאגיד, ובמקום זאת לשקם את רשות השידור.
ביום שני הכריז נתניהו בפתיחת מושב החורף של הכנסת על כוונתו לפתוח בהליך להבראת הרשות. מנגד כחלון הודיע כי לא ייתן יד למהלך - מסיבות כלכליות. "הגיע הזמן להגיד לנתניהו - עד כאן", אמר כחלון לחברי סיעתו, זאת לאחר שנעדר מהדיון במליאת הכנסת. "אני מבין כשצריך להעביר מאות מיליונים למלחמה או להקמת בית חולים, אבל לא לגחמה", טען שר האוצר.
בכירים מסיעתו של כחלון (כולנו) הוסיפו ואמרו כי "לפי ההיגיון של נתניהו - אפשר לשקם גופים שפורקו, כמו עובדי הנמלים". בשלב זה נראה כי גם נתניהו וגם כחלון נמצאים על עץ גבוה. מדובר בסיפור פוליטי, אך כחלון משתמש בתפקידו כשר האוצר במנוף כספי במאבק, תוך שהוא נשען על העלויות הגבוהות שעלול לגרור מהלך שיקום רשות השידור.
מבקר המדינה: לאסוף חומרים בעניין הרפורמה
יו"ר ועדת הכנסת, מקורבו של נתניהו ח"כ יואב קיש, נפגש עם ראשי הוועדים של רשות השידור - והגיע איתם להסכם עקרונות ראשון לגבי ההתייעלות הנדרשת. במגעים, שבוצעו תוך עדכון נתניהו, מנסה קיש לצמצם את עלויות רשות השידור על מנת שאלו ידמו להוצאות המשוערות של התאגיד - ובכך לשכנע את כחלון להסיר את התנגדותו למהלך.
בתוך כך, מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף חיים שפירא, הנחה היום את יחידות הביקורת הנוגעות בדבר "להתחיל באיסוף חומרים בנושא יישום רפורמות בתחום השידור הציבורי". המבקר הסביר כי בכוונתו לפרסם ביקורת בנושא בקרוב "בהתאם למדיניות לבצע ביקורת בזמן אמת". עוד נמסר כי המבקר "קיבל את ההחלטה לנוכח ההיקפים הכספיים הכרוכים בנושא, גורלם של מאות עובדים והחשיבות הציבורית הנודעת לעניין".