יו"ר הרשימה המשותפת ח"כ איימן עודה, התייחס הערב (שני) לחשדות נגד חבר מפלגתו באסל גטאס: "ההאשמות שפורסמו בתקשורת הן חמורות מאוד ולכן צריכות להתברר בחקירה ולא בבית משפט שדה של חברי כנסת", אמר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"חזקת החפות קיימת לכל אדם עד שהוכחה אשמתו ולכן הניסיון כבר לגזור את דינו של גאטס הוא אסור", הוסיף עודה. "אנחנו מוקיעים את הניסיון הציני והמכוער לנצל את המצב למסע הסתה נגד כלל הציבור הערבי ולניסיון לפגוע בזכויות והחסינות של כלל חברי כנסת. אנחנו מנהלים מאבק צודק בדרכים דמוקרטיות וחוקיות וכך נמשיך לעשות".
יממה לאחר שפורסמה לראשונה בחדשות 2 הפרשה בה נבדק החשד שגטאס הבריח טלפונים לאסירים ביטחוניים, התייחס היום ראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת סיעת הליכוד לחשדות. "אני חושב שהדבר מחייב חקירה מעמיקה, אם החשד יתברר כנכון הרי שמדובר בעבירה חמורה ביותר נגד ביטחון המדינה ואזרחיה", אמר נתניהו. "מי שפוגע - צריך להיענש בחומרה. מי שמזדהה עם אלה שרוצים להשמיד את מדינת ישראל מקומו לא בכנסת ישראל בעניין הזה".
גם הנשיא ראובן ריבלין גינה את המעשים המיוחסים לגטאס: "החשדות שהועלו חמורים ביותר ואם אמנם יתבררו כנכונים, מדינת ישראל תידרש לנקוט ביד קשה", אמר. "שימוש ציני בחירויות הדמוקרטיות הניתנות לח"כ במטרה לחבל בביטחון ישראל הוא מקומם ומחפיר. הדמוקרטיה הישראלית יודעת ותדע להתגונן ולהגן על עצמה מפני חורשי רעתה של מדינת ישראל".
גטאס סירב עד כה להגיב מפורשות להאשמות, אך מסר כי מדובר ב"פרק נוסף ברדיפה הפוליטית של מנהיגי הציבור הערבי והפעילות הפוליטית. המשטרה מנסה לשבור את רוחה של בל"ד, ולפגוע בפעילות הפוליטית שלה. המשטרה הזמינה אותי לחקירה ביחידת להב לפני כמה ימים, אך טרם תואם ונקבע מועד לחקירה. ביקורי האסירים של הח"כים הערבים נעשים בתיאום עם שב"ס ובאישור המשרד לביטחון פנים. אין לי מה להסתיר, אמשיך ליצג את הציבור הערבי על ידי פעילות פוליטית לגיטימית".