חוסר האמון בין חברי הקואליציה מגיע לשיא חדש: החלטתה של שרת המשפטים ציפי לבני בצהריים (ראשון) לדחות את ההצבעה על חוק הלאום מעוררת זעם בקרב חברי הבית היהודי. בשיחה עם חדשות 2 Online תוקף השר נפתלי בנט: "מהרגע הזה ועד העברת חוק הלאום בממשלה - אני לא מעביר חוקים של ציפי לבני ושל יש עתיד".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אי העברת חוק הלאום היא הפרה בוטה של ההסכמים הקואליציוניים", אמר בנט. "אם היא לא עומדת בהסכמים, גם אנחנו לא נעמוד בהם". בעקבות דחיית ההצבעה הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו כי יביא את חוק הלאום לדיון בממשלה. "מדינת ישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי", אמר רה"מ. "זהו נושא עקרוני וחשוב לעתידו של העם היהודי במדינת ישראל".
בסביבתה של השרה לבני אומרים כי במסגרת ההסכמים הקואליציוניים הוחלט על הקמת ועדה בראשותה ובהשתתפות כל נציגי הקואליציה, וזאת במטרה לרכז את הטיפול בכל חוקי הלאום. כמו כן נקבע כי רה"מ נתניהו ייפגש בשנית עם פרופ' רות גביזון, שמונתה מטעם לבני לטפל בסוגיה. מקורבי לבני טוענים כי החליטה לדחות את הדיון בחוק לאחר ששני התנאים הללו לא התקיימו.
בתוקף תפקידה כיושבת ראש ועדת השרים לחקיקה, רשאית השרה לבני לדחות את הדיון בחוק במקרה שבו אחד השרים מעלה הסתייגות. הסתייגותו של השר יעקב פרי (יש עתיד) סללה את דרכה של לבני לדחות את ההצבעה שאמורה הייתה להתקיים אחר הצהריים.
יושב ראש הקואליציה, ח"כ זאב אלקין (ליכוד) תקף בחריפות את דחיית הדיון בחוק. "השרה לבני לא בוחלת בשום תרגיל מסריח כדי לעצור את חוק היסוד", אמר. "בהתנהלותה היום חשפה לבני את פרצופה האמיתי - היא מוכנה לשכב על הגדר כדי למנוע את קביעתה של מדינת ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי".
הצעת "חוק יסוד: ישראל - מדינת הלאום של העם היהודי", שיזמו חברי הכנסת איילת שקד (הבית היהודי) וזאב אלקין, מבקשת להגדיר את ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי ולהכפיף את אופייה הדמוקרטי לזהותה הלאומית-יהודית. בין היתר, קובע החוק כי ערבית לא תוגדר כשפה רשמית ותזכה ל"מעמד מיוחד", קורא לעודד את הבנייה היהודית בארץ וקובע כי דיני המשפט העברי ישמשו השראה לחקיקה ולבית המשפט.