כשברוב המפלגות בוחר את הרשימה אדם אחד בלבד - יושב הראש - בנימין נתניהו בהחלט רשאי להתגאות בפריימריז של כמעט 100 אלף איש. אבל איך עובדת החגיגה הדמוקרטית במפלגת השלטון?
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשעה תשע בבוקר הייתה התנועה דלילה בכל הקלפיות בארץ, אבל ביהוד נרשם תור ארוך במיוחד. עובדי התעשייה האווירית של חיים כץ המתינו לממש את זכותם לבחור את רשימת הליכוד. בניגוד לעבר - הפעם אין אוטובוסים. העובדים מגיעים ברכבי הליסינג שלהם עם הוראה מפורשת: להסיר את תגי העובד מהצוואר כשהם יוצאים מהאוטו.
לפי הוראת רשות החברות הממשלתיות, אסור לעובדים לעסוק בפעילות פוליטית בשעות העבודה. אנשי חיים כץ מצאו פתרון פשוט. "מרביתם אולצו לקחת יום חופש על חשבונם ולהסיע עם רכבים לקלפי", אמר עובד בתעשייה האווירית.
בחגיגת הדמוקרטיה הזאת לכולם יש רשימות. שמעון גפסו, ראש עיריית נצרת עילית המושעה וקבלן קולות חשוב מחלק את פתקי ההצבעה ומקפל אותם. למעשה, המצביע אפילו לא יודע במי הוא בוחר. לכאורה המצביע אמור לסמן את בחירותיו רק בתוך הקלפי, אבל בכל אתר הצבעה שביקרנו בו נראים הפעילים המרכזיים ממלאים בחוץ, מראש, את הטופס ואז מעבירים אותו למצביע.
אז מי יהיה במקום הראשון ומי יידחק החוצה? תלוי מאוד בדילים וברשימות החיסול. בליכוד מקווים שהמצביעים החופשיים, אלה שלא קיבלו טופס מוכן, יהיו רבים יותר, ומזכירים שעם כל החסרונות - הפריימריז הם כנראה השיטה הכי פחות גרועה.
מהתעשייה האווירית נמסר בתגובה: "ההנהלה הבהירה לעובדים כי חל איסור מוחלט על שימוש במשאבי החברה לצורך פעילות פוליטית".