שר התקשורת והרווחה לשעבר משה כחלון מצהיר הערב (שני) לראשונה באופן רשמי על כוונתו לחזור לחיים הציבוריים. "אני וחבריי מתכוונים לבנות מסגרת פוליטית חדשה. זה יהיה בעזרת השם כשיהיו בחירות. לפני זה אין מה לעשות עם זה", אמר כחלון. לדבריו, המסגרת הפוליטית החדשה תטפל בנושאים הכלכליים והחברתיים הישראלים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במפגש שכינס הערב עם ראשי הארגונים העסקיים, אמר כחלון כי "יוקר המחייה זה לא מכת גורל ולא גזירה משמיים - זה לא דבר שאי אפשר לעמוד בו. זה דבר שאפשר לטפל בו. אם ממשלת ישראל תחליט, היא תטפל בו".
כחלון הגיב במרומז למחאת ה"מילקי" וטען כי הדבר היחיד שיגרום להוזלת המוצרים ברשתות השיווק יהיה הגדלת התחרות עם מוצרים מחו"ל."הממשלה צריכה להחליט לקרוא לחברות הגדולות ולחברות המזון: 'רבותיי, אני נותנת לכם שנה וחצי להתארגן כי אני הולכת לפתוח את השוק לתחרות ולפרק את הריכוזיות, להוריד מכסים ולהביא פה מזון שניתן יהיה לרכוש באותם מחירים שרוכשים בחו"ל'", קרא כחלון. "לתת לחברות את הזמן, לא להפתיע אותן. כמו שעשינו בסלולר - שם זה לקח שלוש שנים, כאן שנה וחצי".
"כל המונופוליסטים למיניהם צריכים לדעת שהחגיגה הזו צריכה להיגמר", הוא המשיך. "היא לא יכולה להמשיך לנצח, אנחנו לא יכולים להמשיך במצב הזה והם יבינו שתהיה הורדת מכסים. הם יתייעלו ואנחנו נקבל מחירים סבירים ונורמליים".בתשובה למחאה שהתפתחה ברשת החברתית וקראה לישראלים להגר לברלין, השיב השר לשעבר: "אני לא מצדיק לרדת מהארץ, צריך להישאר כאן ולהיאבק את המאבק הזה".
במהלך דבריו, שנאמרו בפורום של "להב", לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל, שארגן נשיא "להב", רו"ח אהוד רצאבי, התייחס השר גם למחירי הדיור ההולכים ועולים ולתכנית מע"מ אפס של השר לפיד. "אני מעריך את שר האוצר ואת הרצון שלו להוריד מחירים", הבהיר כחלון, "אני תמכתי בין הראשונים במע"מ אפס, אבל צריך לטפל גם בצד ההיצעים".
"למינהל מקרקעי ישראל אין זכות קיום"
דווקא כחלון, שאמור היה להתמנות ליושב ראש מינהל מקרקעי ישראל, טען היום כי ל"מינהל מקרקעי ישראל אין זכות קיום. 94% מהקרקעות בישראל שייכים לו, אפילו בסין אין אחזקות כאלו של קרקע. צריכים לפרק את המינהל".
"במקום משווק אחד לקרקע יהיו כאן 50 ו-100 משווקים", הציע כחלון. "מי שיש לו נגיעה בעניין, תנו לו לשווק קרקע. בנדל"ן, כולם יודעים את הבעיה וכולם מכירים את הפיתרון, אבל אף אחד לא עושה דבר".
בנוסף, התייחס כחלון לבנקים. "עמלות הבנקים, 14 מיליארד בשנה", הוא אמר. "זה המון כסף, וזה מתגלגל אל הצרכן. אם לוקחים מבעל עסק 7-8% ריבית, כשבבנק ישראל זה אחוז אחד - אם מישהו חושב שזה לא מתגלגל לצרכן הוא טועה".
לפניות לכתב: AzriA@ch2news.tv