שר הבינוי והשיכון והאלוף במיל' יואב גלנט, מתייצב הערב לצדו של דוח לוקר, בקרב בין האוצר ובין צה"ל במלחמה על תקציב הביטחון. בראיון לחדשות 2 הדגיש: "הדוח הזה הוא עבודה רצינית של אנשים שתרמו בהתנדבות ממיטב ניסיונם הרב".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
האמירות של בכירי מערכת הביטחון, בהן גם הגדרת הדוח כ"שטחי" על ידי שר הביטחון משה יעלון, רק מחלישות את מדינת ישראל לדבריו של גלנט. "אחת המסקנות החשובות בנושא הזה היא שאנחנו צריכים תקציב רב שנתי, והוא אפילו נוקב במחיר - 59 מיליארד שקלים בשנה".
הוא הוסיף כי כבר לפני 12 שנים המליץ על תכנית דומה. "אם הרמטכ"ל ושר הביטחון יידעו שיש תקציב שהוא נעול בחוק, בשנה ראשונה הם יקצצו או יפנו מחנה מתוך ידיעה שבעוד שנתיים או שלוש הם יקטפו את פרי ההתייעלות".
"המציאות היום אינה תואמת את מבנה הצבא"
לשאלה האם המציאות המתקיימת בשטח תואמת את האיומים השונים, ענה גלנט כי לא תמיד יש הלימה בין השניים. "המערכת הצבאית טובה בניתוח והערכה בתרחישים ונתונים. יחד עם זה היא לפעמים נתקלת בקשיים בהתאמת מבנה הכוח ותפיסת ההפעלה אל מול האיום שאנו חווים".
על הביקורת שנמתחה על יו"ר מפלגתו שר האוצר משה כחלון, על כך שטרם הביע עמדה ברורה בנושא אמר גלנט כי לדעתו האיפוק שהפגין הוא דווקא מתוך אחריות וזהירות: "שר האוצר אמר שמצד אחד חשוב שעוצמתו של צה"ל תישמר, אך מצד שני יש לנו גם צדדים חברתיים וצריך לאזן בין השניים. האיזון יהיה בסופו של דבר בהצעת חוק התקציב ובחוק ההסדרים. בסופו של דבר זו תהיה הכרעה של הממשלה וטוב שכך - חובתה של הממשלה לעצב את המבנה של הכוח הצבאי".
אחד הסעיפים בדוח לוקר שעורר את המחלוקת הרבה ביותר הוא המהפכה בתנאי הפנסיה של אנשי הקבע. "הדוח מצביע על הבעיה של גידול בנושא הפנסיות ואנחנו נצטרך למצוא לכך פתרון בלוח זמנים כזה או אחר", הדגיש גלנט.
הוא הסביר כי נושא הפנסיות הוא בעייתי בשל החלק הרב שהוא לוקח מתוך כלל התקציב. "אתה לא יכול להוציא 60% מהתקציב על כוח האדם. צריך למצוא את הדירוג והדרך. אם נצליח למנות מג"דים בגיל 31 ולא בגיל 35 אז ייטב לנו".