בתום דיונים שנמשכו אל תוך הלילה, הבוקר (שלישי) אפשר לדווח על התקדמות במגעים בין מפלגת ישראל ביתנו למשרד האוצר. במהלך הלילה גובשו טיוטות בידי הצוותים המקצועיים, שהועברו לעיונם של שר האוצר משה כחלון ויו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן. כפי שמסתמן כעת, ההסדר יהיה שיוויוני, והיקפו יהיה כ-1.4 מיליארד שקלים, אך הוא עדיין לא אושר סופית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי ההערכות, תנאי ההסכם הנוכחיים עליהם מתגבשת הסכמה הם קרובים יותר לדרישות של שר האוצר כחלון מאשר לדרישותיו המקוריות של ליברמן. התוספת לפנסיה תחול באופן שוויוני על כל האוכלוסיה ולא רק על אוכלוסיית העולים מברית המועצות לשעבר.
אתמול בערב, אחרי מספר שעות של נתק, התחדש המשא ומתן בין נציגי ליברמן לנציגי כחלון. במוקד המחלוקת בין הצדדים: נושא הפנסיה לעולים, שעלותו נאמדת בכ-3 מיליארד שקלים. גורמים המקורבים למשא ומתן העריכו כבר אתמול בערב כי "אפשר לסגור בקרוב". גם בליכוד העריכו כי ניתן יהיה להגיע להסכם.
מלבד נושא הפנסיה, בישראל ביתנו דורשים גם שכר דירה לעולים, אך באוצר מתנגדים וטוענים כי מדובר בדרישה סקטוריאלית. באוצר אומרים עוד כי אם הדרישות של ישראל ביתנו ייענו, הנושא הפנסיוני יהיה חייב להיפתח באופן שוויוני ועלותו של מהלך כזה עשויה להסתכם ב-6-7 מיליארד שקלים.
ב"ישראל ביתנו" הדגישו אתמול כי המפלגה "מנהלת בימים האחרונים מו"מ כנה ואמיתי בניסיון להצטרף לממשלה כדי שתהיה ממשלת ימין לאומית. התנאים שהצגנו היו ברורים מן הרגע הראשון. אמנם בחלק מן הנושאים הסכמנו לפשרות, אך ישנם דברים שלא נוכל להתפשר עליהם, כפי שהודענו מראש - הביטחון והרפורמה בפנסיות. מטרתינו היא אינה להגדיל מספרים כי אם לתקן את העיוותים המהותיים הקיימים כיום בקריטריונים במערך הפנסיוני ולהגדיל את ההכנסה של הגמלאים הנצרכים בכך. נמשיך להתעקש ולהלחם למען גמלאי מדינת ישראל".
בשעות הצהריים התייחס יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן לקשיים במו"מ ותקף את האוצר. "לא הגענו עדיין להסכמות בנושא הפנסיוני ואנחנו מחכים להצעה אחרת. הדרישות שלנו היה קונסיסטנטיות מאז הבחירות", אמר. "לצערי ההצעות שקיבלנו ממשרד האוצר אלו הצעות שאנחנו לא יכולים לקבל".
"ההדלפות של משרד האוצר מעוותות ומגמתיות", הוסיף ליברמן. "אנחנו לא עושים מניפולציות. ראש הממשלה ושר האוצר ידעו מהרגע הראשון מה הסכומים. הניסיון להפוך את היוצרות נותן תחושה לא טובה. בלי תשובה חיובית בנושא רפורמה פנסיונית לא נוכל להתקדם הלאה". שר האוצר כחלון דחה את הביקורת וטען: "הצעת האוצר היא הצעה הוגנת ביותר, היא לא מפלה בין אנשים ובטח שלא סקטוריאלית".