המשבר החריף בקואליציה נמשך ביתר שאת: עד סוף השבוע יוכרע כנראה גורל התאגיד ועמו גם גורלה של הממשלה. הערב (שלישי) מסתמן כי הדחת ראשי התאגיד קרובה מאי פעם - אך האם זה יספיק כדי לסיים את המשבר? שר האוצר משה כחלון , כך נראה, לא ישכב על הגדר עבור ראשי התאגיד. הוא התייחס בשיחה סגורה עם בכירי גלצ לאפשרות להדיח את מנהליו. "לא אכפת לי מי ינהל", הוא אמר, "הם לא הגיסים שלי. אותי מעניין שהתאגיד יעלה בזמן".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הבוקר הכחיש כחלון את הדיווחים על קרע בינו לבין ראש הממשלה. "יש לנו את הסיכום האחרון שלנו בנוגע לתאגיד, שהוא נפתח ויהיה חוק תקשורת שראשי הקואליציה יתמכו בו, מאז הכל זה ספינים - לא אמיתי ולא רציני", הוא הבהיר בוועידת הפיננסים של "דה-מרקר".
עוד התייחס השר כחלון לחרושת השמועות ואמר כי אינו יכול להתייחס לכל שטות שנאמרת. "אומרים כל הזמן מקורבים אמרו ככה, מקורבים שלו ומקורבים שלי, אני ספרתי את ה'מקורבים שלי', ויש לי יותר מקורבים מבוחרים", עקץ כחלון. "אני לא יודע על איזו פשרה ואיזה מתווה הם מדברים שרה"מ דחה, אני שוחחתי עם רה"מ ביום חמישי וסיכמנו, מאז אני לא מכיר משהו אחר, הוא לא דיבר איתי".
"אם יחליטו על בחירות - נלך לבחירות. אני ערוך לכל תרחיש", הוסיף שר האוצר בעקבות הדיווחים שלפיהם ראש הממשלה איים לפרק את הממשלה אם יקום תאגיד השידור. "נתמודד ברשימה עצמאית. אבל הסיכום עבורי קיים. התאגיד יקום לצד חוק תקשורת, אני לא מכיר משהו אחר. אני מכיר את מה שראש הממשלה אמר לי".
כשנשאל על מינויה של העיתונאית גאולה אבן למגישת המהדורה בתאגיד דווקא אתמול, התלוצץ השר , אך אמר כי מדובר בהחלטה מקצועית לחלוטין. "אין לי ספק שראשי התאגיד ישבו כמה חודשים, שקלו, הפכו, בדקו, בחנו והגיעו למסקנה - שאתמול צריך למנות אותה", אמר. "אני לא יכול להתערב בהחלטות מקצועיות".
בנוסף הבהיר השר כי לא יזניח את עובדי רשות השידור. "נגרם פה עוול ולא טיפלו עד הסוף בעובדי רשות השידור", אמר. "אנחנו כמשרד אוצר נצטרך לתת להם מענה, הם לא אשמים במה שקרה. התפקיד של שר אוצר זה לטוב ולרע. הכל מתגלגל לשר האוצר וצריך לדעת הלתמודד עם זה".
לצד הדברים, ייתכן כי מחלוקת משפטית היא ששמה מקל בגלגלי המו"מ. מפרטי המו"מ עולה שחוק הפיקוח על התאגיד ושאר כלי התקשורת סורס ועוקר על ידי הייעוץ המשפטי. זה מסבך את המצב כיוון שהחוק היה מאפשר לנתניהו וכחלון להתגמש. לפיכך באופן מעשי, האפשרות המרכזית העומדת כעת היא סגירתו למעשה של התאגיד או השארתו במתכונת הנוכחית.
לכך מצטרפת העובדה שנתניהו אמנם אינו נהנה מגיבוי של ראשי הקואליציה להליכה לבחירות, אך כן נהנה מתמיכת רובם במהלכיו נגד התאגיד. זו תפנית כיוון שבחודשים האחרונים רובם תמך בתאגיד וכאמור כעת חלה תפנית.