פרסום ראשון: לאחר שבועות של ספקולציות וחמש פגישות בין הצדדים, בשעות אלה מנסחים במשרד המשפטים את מתווה תאגיד השידור הציבורי. על פי ההסכם שהושג בין רה"מ נתניהו ושר האוצר כחלון, יעלה התאגיד לשידור באיחור של שבועות ספורים ולא יאוחר מסוף חודש מאי, ככל הנראה ב-15.5. בנוסף, הצעת חוק "הפיקוח על התקשורת" - תוסר מסדר היום. מי שהוביל וניווט את המגעים היה היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט.
לעדכו נים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
במסגרת המתווה המסתמן, חטיבת החדשות תהיה חברה עצמאית שתפעל אמנם בתוך התאגיד - אך מנותקת ממנו. עובדי חטיבת החדשות יהיו אנשי רשות השידור וגם אנשי התאגיד, אך לא כל אנשי התאגיד ייקלטו בה. עוד סוכם במתווה כי ועדת איתור בראשות שופט תבחר את דירקטוריון חטיבת החדשות וכן את המנכ"ל. כמו כן, ראשי התאגיד, גיל עומר ואלדד קובלנץ יישארו בתפקידיהם.
בפתח פגישתו היום עם נשיא סלובקיה, כשנשאל האם נפתר המשבר עם כחלון, השיב נתניהו: "אני מאמין שכן".
אמש הסתיימה פגישתם החמישית של נתניהו וכחלון בנושא תאגיד השידור, השנייה שהתקיימה תוך יממה. היועמ"ש מנדלבליט ואנשיו השתתפו בפגישות האלו, סימן חיובי שסימל רצון של הצדדים להגיע להסכמות.
בשיחה אתמול הבהיר היועמ"ש לנתניהו שיש קושי ניכר בקבלת עמדתו, אך אם ראש הממשלה היה עומד כל הזמן על עמדתו לסגור את התאגיד - לא היו חמש פגישות. על נושא זה לא צריך לדון כי השר כחלון לא יכול להסכים על סגירה מוחלטת של התאגיד.
על רקע גיבוש המתווה, הסתמן כי המאבק העיקרי לא היה על כל התאגיד, לא על כל 700 מיליון השקלים, אלא על חטיבת החדשות של התאגיד ועל 160 מיליון שקלים בלבד. שאר הדברים הם כבר לא בעיה, עיקר המחלוקת נסבה סביב השאלה מה לעשות עם התאגיד בנושא אקטואליה, ואיך ניתן להעביר את העניין מבחינה משפטית.
בהכנת הידיעה השתתפה שושי חתוקה.