חודשיים לאחר שמחאת החצאיות בכנסת הובילה להקמת צוות לניסוח קוד לבוש, סיים היום (שלישי) הצוות את עבודתו ופרסם את המלצותיו. הצוות החליט כי קוד הלבוש הנהוג בכנסת יוותר על כנו, אך יוקם מנגנון אכיפה שתפקידו לתת אזהרות למי שיעבור על קוד הלבוש, בטרם איסור כניסה למשכן.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מחאת החצאיות פרצה בחודש דצמבר לאחר שעל מספר עוזרות פרלמנטריות נאסר להיכנס למשכן הכנסת בשל אורך החצאיות שלבשו. בעקבות המחאה הוחלט להקים צוות שיכלול ח"כים וח"כיות, נציגים מהנהלת הכנסת ויועצים ויועצות פרלמנטריים, שיתכנסו לדון בהנחיות הלבוש.
"יש להגיע למשכן הכנסת בלבוש הולם ומכבוד", נכתב בהודעת הצוות. "אין להגיע בלבוש אשר אינו מכבד את משכן הכנסת, ובכלל זה גופיות, חולצות בטן, מכנסיים, קצרים, חצאיות ושמלות קצרות, אימוניות, כפכפים וכיוצא בזה". בהודעה נמסר כי בימים הקרובים ישלח מנכ"ל הכנסת מכתב לכל באי המשכן ובו יפרט את קוד הלבוש ואת אופן אכיפתו.
"אני שמח על ההסכמות שהושגו בנושא שעורר סערה ושמח עוד יותר על שסביב שולחן הדיונים לא הייתה כל מחלוקת לגבי הצורך להקפיד בכנסת, בדומה לנהוג בפרלמנטים אחרים בעולם, על הופעה ייצוגית והולמת באופן שיכבד את המשכן", אמר מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ.
מי שהובילו את היוזמה להקמת הצוות הן חברות הכנסת איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני) רחל עזריה (כולנו), בשיתוף יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה, לאחר שעוכבה שקד חסון, המשמשת יועצת פרלמנטרית לחברת הכנסת מרב מיכאלי במשך שעה בכניסה למשכן הכנסת בשל שמלה שהוגדרה קצרה מדי על ידי השומרים. "לא פחות מחמישה שומרים עמדו ומדדו בעיניהם את הרגליים של שקד והחליטו שהלבוש שלה לא מאפשר לה להיכנס לעשות את עבודתה בכנסת", זעמה מיכאלי בפוסט בפייסבוק.