השר להגנת הסביבה זאב אלקין (הליכוד) הגיש היום (שני) ליו"ר הכנסת יואל (יולי) אדלשטיין מסמך ועליו 72 חתימות חברי כנסת, בדרישה להתחלת הליך ההדחה של חברת הכנסת באסל גטאס. "זו הפעם הראשונה ויש לקוות שגם האחרונה שהליך כזה מתחיל", אמר יו"ר הכנסת.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
כתבתינו דפנה ליאל ציינה כי על מנת להדיח את חבר הכנסת גטאס יצטרכו להצביע בסופו של דבר 90 חברי כנסת בעד ההצעה. לאחר חתימת חברי סיעת "יש עתיד" על ההצעה, הלחץ עבר לחברי סיעת המחנה הציוני.
על פי הדיווח חברי המחנה הציוני חלוקים בדעותיהם לגבי אישור החוק. גם בקרב הנהגת ההפלגה הדעות חצויות כאשר ציפי לבני שהתנגדה באופן נחרץ לחוק נוטה שלא לתמוך בהצעה לדחות את הדחתו של גטאס. הרצוג מן הצד השני, טען כי יש להקשיב לרחשי הציבור ונוטה לתמוך בהצעה. מסתמן כי חברי הכנסת מהמחנה הציוני יזכו לחופש הצבעה בהצבעה.
גטאס: "נעשה בי לינץ' - דיני נגזר בבית דין שדה"
בתוך כך חבר הכנסת גטאס פנה היום לחברי כנסת ובמכתב אליהם ניסה לשכנע אותם שלא לתמוך בהדחתו מהכנסת. "אני עדיין נציג ציבור וחבר כנסת מכהן ואמשיך לכהן ולייצג ולשרת את הציבור שבחר בי", כתב גטאס. "נעשה בי לינץ' ממשי ונגזר דיני בבית דין שדה, מבלי שהוגש כתב אישום ומבלי שנערך לי שימוע כמתבקש בחוק".
"בימים הקרובים יהיו מאמצים להפעיל את חוק ההדחה נגדי ובמסגרת זו מן הסתם יופעלו עליך לחצים לתמוך בשימוש בחוק נואל, גזעני ואנטי דמוקרטי זה תוך שימוש ומינוף גל ההסתה הגזעני שהיה נגדי", המשיך וכתב חבר הכנסת גטאס. "לכן החלטתי לפנות אליך באופן אישי גם בכדי להבהיר את העובדות וגם בכדי לבקש ממך להתנגד ובאופן נחרץ לשימוש בחוק ההדחה ואף לפעול בכדי להכשיל את הניסיון הזה".
הח"כ שב וטען במכתב כי לא פגע בביטחון המדינה: "כבר בתחילת הפרשה הבהרתי שאשתף פעולה וכי אין לי מה להסתיר כך שאענה על כל השאלות של החוקרים, הבהרתי שלא עשיתי שום דבר שהוא בגדר פגיעה במה שמוגדר ביטחון המדינה או ביטחון הציבור, כפי שנטען. היחס האגרסיבי, הדורסני והמתלהם בצורה חסרת תקדים לא היה נחלתם רק של המשטרה והתקשורת, אלא גם של היועץ המשפטי לממשלה שעט על התיק והפך אותו לפרויקט דגל כשפנה לכנסת להסרת חסינותי הדיונית - דבר חסר תקדים - ואחר כך אפשר למשטרה גם לעצור אותי ולערוך חיפוש בביתי ובמשרד הפרלמנטרי שלי בכנסת, גם כן ללא תקדים".
"אני מצפה מכל ח"כ הגון ומכל מי שהתנגד לחוק עצמו להתמיד בהתנגדותו ולא לתת יד לשימוש בחוק דרקוני שמהווה ללא קשר לעניין הספציפי שלי כרסום מסוכן ביותר ביסודות המשטר הדמוקרטי", סיכם גטאס, שהבטיח: "אחזור בקרוב לפעילות בכנסת במגבלות החלטת ועדת האתיקה, ואמשיך להיאבק בכל הכוח לזכות בהליך משפטי הוגן ושוויוני וכמובן אנהל את מאבקי המשפטי בתיק כפי שצריך".