אחרי שנחלץ בשלום מהמעלית שבה נתקע וסיים את ביקורו בכנס הפרקליטות שנערך באילת, ניצל ראש הממשלה בנימין נתניהו את שהותו בעיר הדרומית כדי לסייר בשכונת יעלים שבעיר - שם נפגש עם התושבים ושמע על מצוקתם, בעקבות זרם המסתננים מגבול מצרים הסמוך ששוטף את האזור.
פרט לתושבים, נפגש נתניהו גם עם המסתננים עצמם ושאל אותם על הדרך שעברו כדי להיכנס לישראל ועל מטרת הגעתם ארצה. לתושבים הזועמים הבטיח ראש הממשלה כי "תוך פחות משנה תושלם בניית הגדר בגבול הדרומי שתצמצם באופן משמעותי את חדירת המסתננים - נוסף על מהלכים נוספים כמו הרחבת מתקן השהייה".
לסיורו של ראש הממשלה הצטרפו היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין, מנכ"ל משרד המשפטים, ד"ר גיא רוטקופף, וכן ראש עיריית אילת - מאיר יצחק הלוי.
בסוגיית המסתננים, הדגיש נתניהו בכנס הפרקליטים כי אלו אינם פליטים - אלא מהגרי עבודה. "למרות הטלטלה העולמית שמחייבת אותנו לנהוג באחריות כלכלית, תהיה תוספת תקציבית להשלמת הגדר בזמן שקבענו - תוך פחות משנה", הבטיח ראש הממשלה - וציין: "הגעתי כבר שלוש פעמים לעמוד מקרוב אחר ההתקדמות בקצב הקמת הגדר".
בלעדי: הצצה להתרחשויות בגבול הדרום הפרוץ
בכתבה מיוחדת ששודרה ב"חדשות סוף השבוע" בשבת האחרונה, נסע דני קושמרו למקום שאפשר לכנות אותו "הכי רחוק בארץ" - לאו דווקא בקילומטרים, אלא הכי רחוק מהעין ומהתודעה של הציבור בישראל: מתקן "סהרונים" בקציעות שבנגב. למקום זה מתנקז הזרם ההולך וגובר של המסתננים מאפריקה.
לפני ארבע שנים לא שם דבר. פתיחת המתקן התרחשה ביולי 2007 - עם 1,000 מקומות כליאה בלבד. "לאחר מכן פתחנו אלף נוספים", סיפרה עו"ד ענבל משש, מנהלת יחידת האכיפה-הגירה ב"סהרונים". "כיום אנו מרחיבים. בסך הכל יהיו כאן 3,000 מקומות. גם זה ממש לא יספיק.
זרם האוטובוסים ל"סהרונים" הולך וגובר. המסתננים שחוצים את הגבול ממצרים נעצרים בידי חיילי צה"ל ומובלים ב"טיולית" מבסיס צבאי לכאן. הקבוצה המדוברת הגיעה לישראל רק יומיים קודם לכן, מורכבת מאנשים חסרי כל, משוללי זהות ולעיתים פצועים.
למרות כל אלה, אמרה עו"ד משש: "אתה רואה שהמוטיבציה שלהם להגיע לא נפגעת. הם ממשיכים להגיע לכאן כדי לעבוד במדינת ישראל. יש לנו כאן חמישה אגפים, עם 200 מקומות בכל אחד. אגף הנשים והילדים לרוב בתפוסה מלאה".