על רקע השיחות המתנהלות בז'נבה בין אירן וששת המעצמות, נפגש הערב (ד') ראש הממשלה בנימין נתניהו עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין במוסקבה. "על הקהילה הבינלאומית להתעקש על סגירת המתקן הגרעיני באראק והפסקת העשרת האורניום על ידי אירן", אמר נתניהו עם סיום הפגישה. פוטין הצהיר כי הוא מקווה להצלחתו של המשא ומתן עם טהרן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הפגישה נערכה בקרמלין, בזמן שאירן ושש המעצמות, ובהן רוסיה - נפגשו לסבב חדש ומכריע במשא ומתן. שני המנהיגים שיבחו בפגישה את הקשרים ההדדיים בין שתי המדינות, והבטיחו להעמיק את שיתוף הפעולה בתחומים שונים.
בפגישתם הציג ראש הממשלה בפני נשיא רוסיה את החששות של ישראל מההסכם המתגבש, ואת התחזית לקריסת משטר הסנקציות. כמו כן, ניסה לשכנע את רוסיה להקשיח את הדרישות מאירן.
בכירים בישראל מודעים לכך שרוסיה ככל הנראה לא תציג עמדה קשיחה יותר, מאשר צרפת או ארצות הברית, ועל כן הביקור עסק במיזעור נזקים, ולא בבלימת המהלך המדיני עם אירן.
"הקלה בסנקציות - מוגבלת והפיכה"
דובר הבית הלבן, ג'יי קרני, טען כי הוספת סנקציות עשויות להיות חלק מ"תגובה חזקה" לתרחיש בו אירן לא מסכימה להצעת המעצמות. עם זאת, הוסיף קרני, על המחוקקים לאפשר זמן לדיונים הדיפלומטיים. לדברי קרני, ההקלה הראשונית המוצעת היא "מוגבלת, זמנית והפיכה".
"יש לנו הזדמנות לעצור את התקדמות תכנית הגרעין האירנית ולהחזיר אותה אחורה, תוך כדי נסיון להגעה לפתרון מקיף", נאמר בהודעת הבית הלבן, שהזהיר כי ללא הסכם, אירן תמשיך בהעשרה ובהגדלת מאגר האורניום, בהתקנת צנטריפוגות חדשות ופיתוח הכוח באראק.
"יש לי ביטחון שהסנקציות לא יקרסו", אמר הנשיא אובמה באירוע בחסות העיתון "וול סטריט ג'ורנל". "חלק מהסיבה לכך היא שאיננו נוגעים בסנקציות החזקות ביותר - נפט, בנקים והשירותים הכלכליים, שפגעו בכלכלה האירנית. אנחנו רק מאפשרים להם גישה לחלק קטן מהנכסים שהוקפאו".
אובמה הגדיר את משטר הסנקציות הנוכחי "החזק ביותר אי פעם": "בגלל שהסנקציות היו כל כך אפקטיביות, הצלחנו להחזיר את אירן לשולחן המשא ומתן", טען אובמה. "אני לא יודע אם נהיה קרובים להסכם השבוע או בשבוע הבא, אבל מהות ההסכם תהיה עצירת התקדמות תכנית הגרעין".