ביקורו הסוער של ראש הממשלה בנימין נתניהו בוושינגטון ניצב לקראת סיום, והמועד המתוח הבא בלוח השנה המדיני הוא חודש ספטמבר הקרוב, אז צפויים הפלסטינים לבקש – וככל הנראה גם לקבל – את הכרת האו"ם, באופן חד-צדדי, במדינה עצמאית.
"כוננות ספטמבר" – הכתבה הקודמת: מחצית מהאמריקנים בעד הפסקת הסיוע לישראל
בכתבה השנייה של פרויקט "כוננות ספטמבר" בדקנו בסקר מיוחד שערכו עבורנו מכוני "דחף" ו"מדגם", באמצעות חברת GMI העולמית, את דעת הקהל העולמית בסוגייה.
על השאלה - האם אתה בעד הכרזה על מדינה פלסטינית, גם אם תיעשה באופן חד-צדדי? השיבו:
בארצות הברית: 21% בעד ו-16% נגד.
בבריטניה: 35% בעד ו-6% נגד.
בנסיכויות המפרץ: 47% בעד ו-6% נגד.
בינתיים, ממשיכים הפלסטינים להיערך לקראת ההכרה בהם כמדינה במלוא המרץ. לקראת ספטמבר, הם עורכים את ההכנות האחרונות, באופן דקדקני, של בניית מוסדות הממשל שלהם. הביצוע הרציני ברמאללה, מרחק לא רב ממשרד ראש הממשלה בירושלים, מעורר לא מעט דאגה שם – ומתקדם בקצב, למרות ההסתייגות העזה בישראל.
בנוער הגבעות נערכים לבלום את המדינה שבדרך
לרגל נאומו המדיני של ראש הממשלה בנימין נתניהו ובעיקר לקראת הניסיון הפלסטיני לקבל הכרה חד-צדדית במדינה בספטמבר באו"ם, גיבשו בימין תכנית לבלימת המהלך – באמצעות קביעת עובדות בשטח.
המהלך, שפרטיו פורסמו לראשונה במהדורה המרכזית של חדשות 2, נחשפת יריית הפתיחה של המאבק בהקמת המדינה הפלסטינית העתידית. מאחורי התכנית עומד תנועה המכונה "התנועה לבניין יהודה ושומרון" - ארגון גג של נוער הגבעות.
הרציונל המוביל אותה הוא הקמתם של עשרות נקודות יישוב ומאחזים ברחבה הגדה המערבית, בפריסה שתקטע את הרצף הטריטוריאלי שיוכל לאפשר את הקמת המדינה הפלסטינית. לפי התכנון, יוקמו בכל חודש כארבע עד חמש נקודות, לעיתים במקביל, כדי למנוע מישראל אפשרות לוותר על השטח ולהעבירו לשליטת הפלסטינים.