האם החשש מדעת הקהל בישראל הוא שמונע את הפיוס עם טורקיה? כלי תקשורת באנקרה מדווחים הבוקר כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הסכים שלוש פעמים במהלך השנה החולפת להיענות לדרישתה של טורקיה ולהתנצל על אירועי המשט - אך החשש מפני מתיחות ולחץ בתוך הקואליציה גרם לו לחזור בו.
על פי הדיווח, המתבסס על מידע שהודלף מהפגישות החשאיות שנערכו לאחרונה בין נציגי ישראל וטורקיה בז'נבה, החלטתו של נתניהו להיענות לדרישות של ארדואן באה בעקבות המחווה הטורקית בהענקת סיוע לישראל באסון הכרמל.
"היחסים בין ישראל לטורקיה השתפרו באופן ניכר במהלך הפגישות החשאיות בין הצדדים, וישראל הסכימה להתנצל בפני טורקיה ולשלם פיצויים למשפחות תשעת הרוגי המשט לעזה", דווח הבוקר בטורקיה. "עם זאת, נתניהו חזר בו מההסכם מחשש שהקואליציה שלו עלולה ליפול בעקבות ההחלטה והסכים במקום רק 'להביע צער' על האירוע".
יעלון לטורקים: הבינו את דעת הקהל בישראל
עוד דווח כי נתניהו ככל הנראה חשש משר החוץ אביגדור ליברמן, ש"עלול היה לראות בהתנצלות כתירוץ לפרוש מן הממשלה", וכי במהלך הפגישה בז'נבה ביקש שליחו של ראש הממשלה לשיחות, משה (בוגי) יעלון, מהנציגים הטורקים "להבין את הלחץ מדעת הקהל".
על פי הדיווחים, גורמים באנקרה אמרו ליעלון בתגובה כי "גם לטורקיה יש דעת קהל. איננו יכולים לסגת בעניין הזה".
שלשום הפליגה מצרפת ספינה ראשונה ועליה שישה נוסעים לכיוון רצועת עזה. על פי דיווחים בכלי תקשורת ערביים וטורקיים, אם לא יחול שינוי נוסף, צפויים מספר כלי שייט נוספים להפליג מחר לכיוון רצועת עזה, כשבדרך הם צפויים לעצור בטורקיה ובקפריסין. מארגני המשט הודיעו כי הם "מחוייבים שלא לנקוט באלימות" וכי הם מביאים עמם כ-3,000 טון של סיוע הומניטרי.
היום אישרו חברי הקבינט המדיני-ביטחוני לפעול בנחישות כדי למנוע את הגעת המשט לעזה, כך נמסר מתקשורת ראש הממשלה. "יש לעשות זאת תוך חיכוך מינימלי ככל שניתן עם נוסעי הספינות", נכתב בהודעה. במקביל, כפי שנמסר מלשכת רה"מ, יימשכו המאמצים הדיפלומטיים למנוע את הגעת המשט לעזה.
אמש דווח באתר האינטרנט של "הארץ" כי טורקיה ביקשה מישראל להסכים לרכך את דוח ועדת הבדיקה של מזכ"ל האו"ם לאירועי המשט לעזה, במסגרת הניסיונות להגיע לסיום המשבר בין המדינות. על פי הדיווח, המתבסס על דברי גורם מדיני בכיר בירושלים, הטורקים "מודאגים מאוד" מביקורת חריפה שתימתח עליהם בדוח ורוצים לשלב את ריכוכו בעסקת חבילה שתכלול את סיום משבר המשט והחזרת השגריר הטורקי לישראל.