ראש הממשלה נתניהו ופורום השמינייה דנו במשך כל הלילה בהצעת הקוורטט לחידוש מהיר של המשא ומתן בין ישראל והפלסטינים. כפי שדווח ברשת ב' של קול ישראל, בתום דיון שערך כחמש שעות, התגבשה בקרב שרי השמינייה תמיכה בהיענות לקריאה של הרביעייה הבינלאומית. עם זאת, הפלסטינים טרם השיבו בחיוב ליוזמה, ועל כן אין זה מחייב שתצא לפועל.
על פי יוזמת המדינות החברות בקוורטט (רוסיה, ארה"ב וכן האיחוד האירופי), המגעים בין הצדדים יחודשו בתוך חודש. בתחילה, ידונו הצדדים בפרק זמן קצוב של שלושה חודשים, בשני נושאים מרכזיים. הנושא הראשון יהיה שמירת ביטחונם של הישראלים ושל הפלסטינים בכל הסדר עתידי. הנושא השני יהיה החלטה אודות גבולות הקבע בין שתי המדינות.
המשנה לראש-הממשלה סילבן שלום, התראיין הבוקר לתוכנית "בוקר טוב ישראל" בגלי צה"ל, והסביר כי "ההיענות צריכה להיות בכיוון החיובי, אך עם זאת יש שני דברים בעייתים: הראשון הוא שצריך לעשות הכל תוך שנה, והשני הוא שתוך שלושה חודשים צריך להגיע להסדר גבולות ובטחון - דבר שאי-אפשר לעשות מבלי שיודעים מה קורה עם כל שאר הסוגיות, ובראש זכות השיבה וירושלים".
ברשות הפלסטינית החליטו לדחות את יוזמת הקוורטט, וכינו אותה "חסרה". שר החוץ של הרשות, ריאד אל-מאליכי, אמר בשבוע שעבר כי ההצעה של הקוורטט "אינה כוללת את הקריאה להפסקת ההתנחלויות ולנסיגת הכוחות הישראליים לגבולות 1967". "החידוש שביוזמה הוא הגדרת לוחות הזמנים לדיון בענייני הביטחון והגבולות", הוסיף אל-מאליכי. ההנהגה הפלסטינית תתכנס היום ומחר בניסיון לגבש תשובה רשמית להצעת הרביעייה הבין-לאומית.
1,100 יחידות דיור חדשות יוקמו במזרח ירושלים
על אף המתיחות בנושא המדיני, אתמול אישרה הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה בירושלים הקמה של 1,100 יחידות דיור חדשות בשכונת גילה. ההחלטה ביוזמת שר הפנים, עוררה תגובות זועמות מצד בכירים באיחוד האירופי ובארה"ב. מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון גינתה אמש את ההחלטה לאשר את הבנייה וקראה לצדדים לחזור למשא ומתן ולהימנע מצעדים שעלולים להתפרש כפרובוקטיביים.
שרת החוץ של האיחוד האירופי קתרין אשטון, גינתה גם היא את ההודעה וציינה כי בכוונתה לדון בנושא עם ראש ממשלת ישראל נתניהו. "הרחבת התנחלויות מסכנת את מימוש פיתרון שתי המדינות לשני עמים", ציינה אשטון.
מועצת הביטחון באו"ם דנה בבקשה הפלסטינית
בראשון בלילה, התקיים במועצת הביטחון של האו"ם דיון ראשון בבקשת הפלסטינית להכרה במדינה עצמאית חברה באו"ם - בינתיים, בדלתיים סגורות. המשקיף הפלסטיני באו"ם ריאד מנסור הביע תקווה כי הדיונים בבקשה לא ייערכו מעבר לשבועות ספורים.
דיפלומטים באו"ם אמרו כי הפגישה במועצת הביטחון לא נועדה כדי להגיע להחלטה, אלא לצורך הבנת מאזן הכוחות בתוכה באשר לבקשה הפלסטינית. יוזכר כי ארה"ב הודיעה כי גם אם ההחלטה תעבור ברוב קולות במועצת הביטחון, השגריר האמריקני יטיל וטו על ההצעה. עם זאת, מאחורי הקלעים נערכים מאמצים כבירים מצד ישראל וארה"ב להביא לדחיית ההצעה מבלי שיידרש וטו אמריקני.