דנים בהתפתחויות: פורום שרי השביעייה התכנס הבוקר לדיון מיוחד בירושלים, על מנת לדון בדחיפות בנושא הגרעין האירני וחתימתה של אירן על הסכם העשרת האורניום עם ברזיל וטורקיה. בפורום נוטלים חלק גם גורמי ביטחון. אמש הנחה ראש הממשלה בנימין נתניהו את כל השרים שלא להתבטא בנושא הגרעין האירני, לאחר הדיווח הרשמי על חתימת ההסכם.
הבוקר הצטרפה סין למדינות המברכות על ההסכם, שנחתם אמש בין אירן, טורקיה וברזיל. "בייג'ינג דוגלת במשא ומתן ודיאלוג עם אירן כדי לפתור את סוגיית הגרעין", אמר שר החוץ הסיני יאנג ג'יאצ'י. במקביל, העבירה הלילה הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית בקשה לאירן לאשר בכתב את הסיכום שהושג עם טורקיה וברזיל.
במסגרת הסיכום בין שלוש המדינות, אירן תעביר 1,200 קילוגרמים של אורניום מועשר ברמה של 3.5% לאחסון במכון הטורקי לאנרגיה גרעינית, ושנה לאחר מכן תקבל 120 קילוגרמים של אורניום מועשר ברמה של 20% לשם שימוש בכור המחקר האזרחי שלה. עם זאת, אירן הודיעה אמש כי תמשיך להעשיר באופן עצמאי אורניום, במקביל לחילופי האורניום עם טורקיה.
במערב עדיין לא משנים את הטון
בוושינגטון עקבו בדריכות אחר המתרחש בטהרן, אולם בבית הלבן עדיין לא החליפו את הטון. "אנו משיגים התקדמות לקראת סנקציות", מסר דובר הבית הלבן רוברט גיבס לאחר היוודע דבר חתימת ההסכם. "על אירן לבצע את הצעדים ההכרחיים כדי להבטיח לקהילה הבינלאומית שתכנית הגרעין שלה מיועדת אך ורק למטרות שלום, וישנם עדיין חששות כבדים". במערב ממשיכים להתייחס גם הבוקר בספקנות לחתימת ההסכם.
במקביל, בישראל גובר החשש מפני הידרדרות ביחסים עם טורקיה בעקבות חתימת ההסכם עם אירן. גורמים ביטחוניים חוששים כי ידע ביטחוני וטכנולוגיות מתקדמות שהעבירה ישראל לטורקיה עלולים לזלוג מאיסטנבול לטהרן.