ריצ'רד גולדסטון אמנם חזר בו מההאשמות על פשעי מלחמה ברצועת עזה, אבל מתברר שיש אפילו ישראלים שבכל זאת לא השתכנעו. ח"כ אבי דיכטר מקדימה, ראש השב"כ לשעבר והשר לביטחון הפנים בעברו, נשא הלילה דברים באוניברסיטת ברנדייס בבוסטון. הוא לא ציפה לכך שכעבור זמן קצר יקטעו את נאומו בקריאות גנאי עשרות סטודנטים, בהם גם ישראלים, שאף הניפו לנגד עיניו כרזות שבהן הוא מוצג כמבוקש.

בסרטון שהגיע לידי חדשות 2 באינטרנט ניתן לראות שהקריאות לעבר דיכטר באוניברסיטה האמריקנית היו הן באנגלית והן בעברית, במהלך שתוכנן מראש על ידי חברי קבוצה המזוהה בשם "סטודנטים למען צדק לפלסטינים".

בין היתר, צעקו לעבר השר לשעבר באולם: "אתה פושע מלחמה וגזען, מקומך בכלא על כך שהרגת אזרחים תמימים". ההרוגים שהעלו את חמתם של הפעילים היו, בין היתר, ראשי חמאס ברצועה - השייח אחמד יאסין, עבד אל-עזיז רנטיסי וסאלח שחאדה – שחוסלו במהלך כהונתו של דיכטר כראש השב"כ.

"לקח דקה עד שהוצאו מהעולם"

בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט, סיפר חבר הכנסת דיכטר על התקרית הלא-נעימה. "הייתי חלק ממפגש של שישה חברי כנסת ישראלים, עם מאות סטודנטים באוניברסיטת ברנדייס, הידועה כבעלת אוכלוסיה יהודית מאוד גדולה", סיפר דיכטר, "חברי הכנסת השיבו לשאלות, וכשנשאלה שאלה אליה קמתי להשיב, באופן לא מפתיע, קמו חמישה-שישה סטודנטים והחלו לקרוא נגדי על פשעי מלחמה שלכאורה עשיתי בתקופת כהונתי כראש השב"כ".

דיכטר סיפר על עלונים נגדו שחולקו באירוע: "פיזרו שם כרוזים עם התמונה שלי והמילה 'מבוקש' עליה", אך הבהיר שהוא לא התרגש במיוחד, "חוויתי כאלה אירועים בעבר, זה לא היה משהו מרשים בכל קנה מידה, דברי דיכטר.

עם זאת, התעקש ראש השב"כ לשעבר על כך שהאירוע באמת לא היה החלק המשמעותי בכנס: "האירוע הזה אמנם תפס את הכותרות, אבל הוא באמת שולי יחסית לנושאים הרציניים שנדונו במפגש, לקח דקה עד שהוצאו המפריעים מהאולם והקהל שנשאר הגיב בצורה מכובדת מאוד לעובדה שהכינוס נמשך", אמר חבר הכנסת.

"ניפגש מולך בהאג"
 

כרזת ה"מבוקש" שהפעילים הכינו לדיכטר (צילום: חדשות 2)
כרזת ה"מבוקש" שהפעילים הכינו לדיכטר | צילום: חדשות 2
האשמות נוספות שהצעירים הטיחו בדיכטר היו: "אתה אחראי לפשעים נגד האנושות, לפגיעה באזרחים, לחטיפת אזרחים ולחיסולם של חפים מפשע". אלו ששיבשו את הנאום הוצאו מהאולם, לא לפני ששרו: "אבי דיכטר אל תדאג, ניפגש מולך בהאג". 

אחד ממובילי מיצג הצעקות הוא נועם לקח, פעיל שמאל קיצוני ישראלי וסטודנט בשנת הלימודים הראשונה באוניברסיטת ברנדייס. הוא מחה על עצם הזמנתו של הח"כ לנאום בקמפוס והסביר כי "האוניברסיטה טוענת שהיא מקדמת צדק חברתי. לכן אני לא מבין מדוע פושעים וגזענים כמו אבי דיכטר מוזמנים לפה, במקום להישפט ולהיות מוקצים".

האירוע מקבל נופך חמור במיוחד בהתחשב בכך שהאוניברסיטה שבה אירעו ההתרחשויות מזוהה מאוד עם הקהילה היהודית המקומית, ואף קרואה על שמו של היהודי הראשון שכיהן כשופט בבית המשפט העליון בארצות הברית. בסמל המוסד אף מוטבעת המילה "אמת" בעברית, ולכן ממחישות עובדות אלה עומק חדירתה של המחאה האנטי-ישראלית גם אל מה שמזוהה כלב-לבה של הקהילה היהודית.

ח"כ דיכטר מבקר בבוסטון במסגרת סיור שהוא עורך עם חברי הקהילות היהודיות, שנועד לחזק את הקשר בינם לבין מדינת ישראל במסגרת "תכנית רודרמרן". דוברו מסר:  "ח"כ דיכטר פעל 35 שנים במערכת הביטחון ופועל כעת במערכת הציבורית למען אותה המטרה בדיוק - קידום הביטחון הלאומי. שום סטודנט או צו מעצר, כמו שהוצא נגדו בבריטניה, לא ירתיע אותו מלהמשיך בשליחותו".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק