שעות ספורות לאחר ההכרזה על הקמתה של ממשלת אחדות לאומית בישראל, מגיעים מסרים ראשונים של פיוס מהרשות הפלסטינית: ראש לשכת הנשיאות הפלסטינית נביל אבו רודיינה קורא בצהריים לישראל למנף את הרחבת הקואליציה לכדי תהליך מדיני ולהגיע באמצעותו להישגים בשטח.
"אני קורא לממשלת ישראל לנצל את הזדמנות הרחבת הקואליציה הממשלתית ולמהר בהשגת הסכם שלום עם העם וההנהגה הפלסטינית", הודיע אבו רודיינה. "זאת, על בסיס מקורות הסמכות לכינון שלום צודק וכולל, שיבטיח את ביטחון עמי האזור ויפזר את רוחות המלחמה ואירועי הדמים".
"זהו הזמן הנכון לממשלת ישראל להגיע לשלום עם העם הפלסטיני, באמצעות היענות מיידית לדרישות תהליך השלום - על מנת להגיע לפתרון שתי המדינות, הקמת מדינה פלסטינית על גבולות 4 ביוני 1967 שבירתה ירושלים והפסקה מוחלטת של ההתנחלות", המשיך אבו רודיינה.
"מן הנדרש שהקואליציה החדשה תהיה קואליציית שלום - ולא קואליציית מלחמה", קרא אבו רודיינה. "זו הדרך היחידה להתמודד עם הסכנות החמורות הניצבות בפני האזור".
נתניהו: "מוכן להיפגש עם אבו מאזן בכל מקום ובכל זמן"
במהלך תדרוך העיתונאים המשותף של ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר קדימה שאול מופז, התייחסו השניים לחידוש תהליך השלום עם הפלסטינים - אחד הסעיפים המופיעים בהסכם הקואליציוני החדש. "הקוורטט הציע לפני כמה חודשים לחדש את השיחות הישירות בלי תנאים מוקדמים, זאת הייתה העמדה שלנו, עודה ותמשיך להיות", אמר נתניהו. "אני מקווה שיו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן ינצל את ההזדמנות הזאת לחדש את התהליך המדיני, כי אני לא יודע כיצד להשלים משא ומתן בלי להתחיל עמו. אני מוכן להיפגש עם אבו מאזן בכל מקום ובכל זמן".
נתניהו האשים את אבו מאזן בקיפאון במשא ומתן. "הוא לא תקוע בגללנו", אמר. "היינו מוכנים לנהל משא ומתן עם הפלסטינים לפני, וכן אנחנו מוכנים עכשיו".
מופז אמר מצדו בנושא: "ראש הממשלה ואני נמשיך לדון בנושא הפלסטיני. יש לי כמה רעיונות לגבי האופן בו אנו יכולים להתקדם במטרה להשיג הבנה עם הפלסטינים, אבל ברעיון שלי, שמבוסס על גבולות וביטחון תחילה, אדון עם ראש הממשלה".