המתיחות הפומבית בין ישראל לארה"ב סביב ממשלת האחדות הפלסטינית מתגברת: תת דוברת מזכיר המדינה, מארי הארף, הבהירה הערב (ג') כי לפי העמדה האמריקנית, "ממשלת המעבר לא נתמכת בידי חמאס".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הארף הדגישה כי "אין חברי חמאס בממשלת המעבר". על פי דבריה בתדרוך העיתונאים היומי, ממשלת המעבר מורכבת ברובה מאנשים שאינם משוייכים פוליטית, ועיקר תפקידם הוא הההכנות לבחירות לפרלמנט.
כמו כן ציינה הארף כי ראש הממשלה חמדאללה, שני סגניו ושר הכלכלה נשארו בתפקידם, ולכן אין צורך בשינוי הגישה האמריקנית בנושא. "אין לנו קשרים עם החמאס, ואנחנו לא נספק לחמאס שום סיוע", הוסיפה הארף , שהדגישה כי הממשלה תיבחן לפי מעשיה ולפי עמידתה בכללי הקוורטט.
הדברים לא צפויים לשמח את ראש הממשלה נתניהו, ושב ומחה היום על ההכרה הבינלאומית בממשלת האחדות. נתניהו שוחח היום עם נשיא צרפת פרנסואה הולנד, ושב והדגיש כי "אף מדינה לא הייתה מוכנה שארגון טרור יהיה חלק מהממשלה שלה".
"ממשלת האחדות הפלסטינית שנשענת על ארגון הטרור חמאס היא צעד פלסטיני נגד השלום ובעד הטרור, ולכן שגיאה לתת לו לגיטימציה", הוסיף נתניהו, בביקורת על ארה"ב שהצהירה כי תשתף פעולה עם ממשלת הטכנוקרטים החדשה.
נתניהו המשיך במאמצים הדיפלומטיים בראיון לסוכנות הידיעות AP, כאשר קרא לארה"ב להבהיר לאבו מאזן שהשותפות עם החמאס "אינה מקובלת". ראש הממשלה הבהיר כי הוא "מוטרד מאוד" מההחלטה האמריקנית בנושא.
חמדאללה: "ישראל פוגעת ביציבות הפוליטית באזור"
ראש ממשלת האחדות הפלסטינית ראמי חמדאללה, כינס היום את ישיבת הקבינט הראשונה של הממשלה החדשה, ושיבח את החלטת ארה"ב לשמר את הקשרים המדיניים. לדבריו, ההחלטה הותירה את ישראל מזועזעת: "אנחנו משבחים את כל המדינות שתומכות בממשלה הזו, ומקווים לפתוח ערוצים נוספים עם ממשלות אחרות כדי לחזק את עמידותנו".
חמדאללה התלונן על המכשולים שישראל מציבה בפני הממשלה, לאחר שמנעה את הגעתם של שרי הממשלה מעזה לרמאללה. "אנחנו קוראים לקהילה הבינלאומית להכיר בנו ולסייע לנו להתגבר על האתגרים הפוליטיים שנובעים מהמדיניות הישראלית, שפוגעת ביציבות הפוליטית והכלכלית באזור".
"עזה היא חלק מארצנו, אז ברור שניסע אליה וממנה. כל השרים והנשיא ייסעו לעזה", הוסיף חמדאללה, שציין כי המסע יתבצע בזמן הקרוב דרך מצרים, על מנת לעקוף את המגבלות הישראליות.