בשיאה של ההסלמה ביחסים שבין ישראל לבין טורקיה, סיפקה הערב ארצות הברית התייחסות רשמית ראשונה להתפתחויות בין שתי המדינות, שלפי שעה הסתיימו בהודעת ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, על הקפאת כל קשרי המסחר והצבא עם ישראל.
דוברת מחלקת המדינה האמריקנית, ויקטוריה נולנד, אמרה כי "ארצות הברית מביעה דאגה על ההידרדרות של הימים האחרונים ביחסים הדיפלומטיים בין שתי בנות בריתה - ישראל וטורקיה, ומפצירה בשני הצדדים למנוע הסלמה נוספת במצב".
נולנד ציינה כי ארצה מוכנה להירתם כדי "לסייע לסיים את המשבר וליישר את ההדורים בין הממשלות בשתי המדינות, כדי שישובו להיות כפי שהיו בעבר".
היא הוסיפה כי "אכן קיימים חילוקי דעות בין שתי המדינות, אבל עלינו למנוע עימותים נוספים בעתיד. מדובר בשתי בנות ברית נאמנות וחזקות של ארצות הברית, ואנו רוצים לפעול לכך שהן ישובו לקיים ביניהן יחסים תקינים".
בינתיים: הטורקים מסייעים למהלך הפלסטיני להכרה באו"ם
אתמול הגיע בכיר הרשות, נביל שעת', לביקור בטורקיה והתקבל בזרועות פתוחות על-ידי מארחו, שר החוץ אהמט דבוטאולו.
הוא התחייב לפניו כי ארצו תמשיך להילחם למען הסרת "המצור הישראלי" מעל רצועת עזה ותסייע לפלסטינים ככל שניתן כדי לקבל את מבוקשם ולזכות החודש בהכרה חד-צדדית כמדינה בעצרת הכללית של האו"ם.
"עמדת טורקיה בנושא הכרה במדינה פלסטינית היא ברורה ומובנת מאליה. הכרה במדינה פלסטינית היא לא 'לעשות טובה' לפלסטינים", אמר דבוטאולו, "זו הזכות הטבעית ביותר של הפלסטינים וגם חובתנו. הגיע הזמן למלא את חובתנו זו".