קבלת פנים צוננת: משלחת ישראלית הגיעה בסוף השבוע האחרון לאבו דאבי, שבאיחוד האמירויות הערביות, לצורך השתתפות בוועידת האנרגיה הנערכת בה - אולם לא כולם אהבו את הנוכחות הישראלית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כווית, המדינה השכנה שבמפרץ הפרסי, שהייתה אמורה אף היא לשלוח נציגים לכינוס, החליטה להחרים את ועידת האנרגיה באבו דאבי - אך ורק עקב השתתפות המשלחת, בראשותו של שר האנרגיה והמים, סילבן שלום.
בתגובה להחלטה להחרים את הוועידה, יצאה הודעה רשמית מטעם השלטונות באיחוד האמירויות, שהבהירה באיזה צד של הסכסוך בין ישראל לאומות ערב הם נמצאים. בהודעה נכתב כי למרות השתתפותה של ישראל בוועידה, כל עוד לא יהיה הסכם שלום בינה לבין הפלסטינים, לא תתקיים נורמליזציה ביחסי מדינות ערב עם ישראל.
עצם נוכחותה של המשלחת הישראלית בוועידה נחשבת למפתיעה. מדובר בפעם הראשונה שיש נציגים ישראלים במדינה באזור, מאז חיסולו של בכיר חמאס מחמוד אל-מבחוח בדובאי - בדיוק היום לפני 4 שנים.
השר שלום נאם, האירנים עברו לספסלים האחוריים
הבוקר נאם השר סילבן שלום במושב השרים בכנס. במהלך נאומו, נשארו כל השרים מהמשלחות הערביות במקומם. עם זאת, חברי המשלחת האירנית, בראשות השר האירני, עברה לשבת בספסלים האחוריים של האולם, והשאירה נציג זוטר בשולחן שסמוך למקומו של השר שלום.
בסוף השבוע האחרון התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו, בריאיון שהעניק לערוץ הטלוויזיה הקנדי CTV, ליחסי ישראל עם מדינות ערביות ואמר כי רבות מהן תומכות בעמדותיה של ישראל. "מדינות ערביות רבות אינן מתייחסות לישראל כאל אויב אלא כאל ידיד", הצהיר, "רבים מהערבים, לפעמים בגלוי ולפעמים בהיחבא, טוענים כי מדינת ישראל היא ידידה".
לדברי ראש הממשלה, מדיניות ערביות רבות חולקות עם ישראל את השאיפה לשלום באזור, וכן את הדאגה בנוגע לתכנית הגרעין האירנית. הוא הוסיף כי מדינות ערביות אחרות רואות בקבוצות האסלאמיות הקיצוניות איום משמעותי.