ראש הממשלה בנימין נתניהו ומזכיר ההגנה האמריקני לאון פנטה נועדו היום בירושלים, כאשר במרכז השיחות בין השניים - איום הגרעין האירני. במסיבת העיתונאים שערכו הדגיש פנטה: "לא נאפשר לאירן לפתח נשק גרעיני, ונמצה את כל האופציות במאמץ להבטיח שזה לא יקרה".
מזכיר ההגנה האמריקני הציג עמדה תקיפה בכל מה שקשור לחשש מפני תקיפה אירנית. "אני מבקש לחזור שוב על עמדתה של ארה"ב שבכל הקשור לאירן, לא נאפשר לאירן לפתח נשק גרעיני. נקודה. לא נאפשר להם לפתח נשק גרעיני, ונמצה את כל האופציות במאמץ להבטיח שזה לא יקרה".
עוד ציין פנטה: "אני רוצה שאתה והעם בישראל תדעו כמה דברים שלא השתנו ולא ישתנו. ארה"ב ניצבת איתן לצדה של ישראל, ומחויבותנו לביטחון ישראל ולביטחון אזרחיה איתנה כסלע. שלא תהיה כל טעות. אנו נמשיך להיות נחושים למנוע מאירן להשיג נשק גרעיני אי פעם".
"אירן היא נותנת החסות הגדולה בעולם לטרור"
"אני גאה על שיתוף הפעולה הביטחוני שהשגנו במהלך השנים האחרונות, שהוא הדוק יותר מכפי שהוא היה אי פעם בהיסטוריה", הדגיש פנטה. "ביקורי מתקיים בשעה של תמורות וזעזועים גדולים באזור. הגעתי זה עתה מביקור בתוניסיה, ערש האביב הערבי. ביקרתי במצרים, בישראל ומכאן אני ממשיך לירדן. ישראל וארה"ב שותפות לדאגה העמוקה מהאלימות המתחוללת בסוריה השכנה ומשאיפותיה הגרעיניות של אירן".
ראש הממשלה התייחס גם הוא למרוץ החימוש של טהרן: "אין אתגר גדול יותר מבלימת חתירתה של אירן להשגת יכולת גרעינית צבאית. אירן היא נותנת החסות הגדולה בעולם לטרור, ויש לעשות הכל כדי למנוע מאירן, המשטר המסוכן ביותר בעולם, מלפתח את הנשק המסוכן ביותר בעולם".
נתניהו פנה לפנטה והוסיף: "אמרת לאחרונה כי לסנקציות על אירן יש השפעה גדולה על הכלכלה האירנית, וזה נכון. אני משוכנע כי לסנקציות האחרונות שקידמו הנשיא והקונגרס תהיה השפעה גדולה אף יותר על הכלכלה האירנית. אולם למרבה הצער, לא לסנקציות ולא לדיפלומטיה לא הייתה עדיין כל השפעה על תכנית הגרעין הצבאית האירנית".
"אנחנו חיים באזור קשה"
"אמריקה וישראל אף הבהירו שכל האופציות מונחות על השולחן. אתה עצמך אמרת לפני מספר חודשים שכשכל האופציות האחרות ייכשלו, אמריקה תפעל. אולם אפילו ההצהרות הללו לא הניאו את האירנים מלהמשיך בתכניתם. יהיו ההצהרות שלנו תקיפות ככל שיהיו, הן לא הצליחו לשכנע את האיראנים שאנו רציניים בכוונתנו לעצור אותם. כיום המשטר האירני מאמין שאין לקהילה הבינלאומית את הרצון לעצור את תכניתו הגרעינית. זה חייב להשתנות וזה חייב להשתנות מהר, כיוון שהזמן לפתור את הסוגיה בדרכי שלום הולך ואוזל", הבהיר ראש הממשלה.
מוקדם יותר ערך שר הביטחון אהוד ברק מסיבת עיתונאים משותפת עם מזכיר ההגנה האמריקאי, סמוך לסוללת "כיפת ברזל" באשקלון. במהלך המפגש הדגיש ברק: "אנחנו חיים באזור קשה, ישראל וארה"ב עוקבות אחר ההתפתחויות".
במהלך מסיבת העיתונאים בירך שר הביטחון את פנטה והודה לארצות הברית על הסיוע הכספי שהיא מעניקה לישראל: "היחסים בין הממשל לבין הממשלה בישראל התהדקו בשנים האחרונות, והיחסים בין משרד ההגנה האמריקאי למשרד הביטחון הישראלי ולכל מערכת הביטחון, נמצאים אולי בשיא של זמן רב אחורנית".
אחרי הפגישה עם ראש הממשלה, נועד פאנטה עם נשיא המדינה שמעון פרס. השניים דנו בהידוק שיתופי הפעולה הביטחוניים-מדיניים בין ישראל לארצות הברית, בסוגיית הגרעין ה אירני, בנעשה בסוריה, בנעשה בגזרת סיני וביחסי ישראל ושכנותיה.
"אירן אינה בעיה בלעדית של מדינת ישראל", אמר פרס לפאנטה. "גם העולם הערבי מתנגד להשלטת הגמוניה אירנית במזרח התיכון. אירן שולחת גרורות של טרור ברחבי העולם, מתערבת אקטיבית בנעשה בסוריה, ומפתחת פצצה גרעינית".
בהכנת הידיעה השתתפה כתבתנו שושי חתוקה