ארה"ב "לא מציבה דד-ליינים" לאירן ועדיין מחשיבה את הגישה הדיפלומטית כ"דרך הטובה ביותר" למנוע מהרפובליקה האיסלאמית לפתח נשק גרעיני, כך אומרת מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון בריאיון לתחנת הרדיו של רשת החדשות "בלומברג".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
דברי קלינטון, לפיהם הסנקציות בונות לחץ על טהרן, סותרים את עמדת ראש הממשלה נתניהו, שאמר בריאיון לטלוויזיה הקנדית כי מתקיימים מגעים עם ארה"ב לקביעת "קו אדום ברור" לאירן. "אנחנו משוחחים על כך עם ארה"ב", ציין נתניהו.
כשנשאלה האם ממשל אובמה יציב "קווים אדומים" ברורים יותר לאירן, או יצהיר במדויק מה יהיו תוצאות כישלון המשא ומתן בין אירן למעצמות, השיבה מזכירת המדינה, "אנחנו לא מציבים תאריכי יעד".
"הישראלים חרדים יותר לגבי תגובה מהירה"
"אנחנו משגיחים מקרוב על מה הם עושים, מפני שתמיד המעשים שלהם היו חשובים יותר מההצהרות", אמרה קלינטון לאחר שסיימה סבב פגישות ברוסיה. מזכירת המדינה אמרה שישראל וארה"ב חולקות מטרה משותפת - שאירן לא תשיג נשק גרעיני, אבל הדגישה שיש הבדל בנקודות המבט לגבי הזמן שניתן לשיחות עם טהרן.
לדברי קלינטון, "הם (הישראלים) חרדים יותר לגבי תגובה מהירה מפני שהם חשים שהם במרכז לוח המטרה, אפשר לומר. אבל אנחנו משוכנעים שיש לנו עוד זמן להתמקד בסנקציות, לעשות כל שביכולתנו כדי להביא את אירן למשא ומתן".
שר בכיר: הסיכוי לתקיפה פוחת
אמש דיווח כתבנו המדיני אודי סגל במהדורה המרכזית, שלדברי שר בכיר בקבינט, הגברת הבידוד הבינלאומי של אירן בקהילה הבינלאומית, מהלך שבא לידי ביטוי בניתוק הקשרים הדיפלומטיים בינה לבין קנדה, צמצמה את הסיכויים שישראל תצא לבדה למתקפה על מתקני הגרעין של הרפובליקה האיסלאמית.
אותו השר הסביר כי היעדר קבלת לגיטימציה למהלך כה דרמטי מצד ארצות הברית, הקהילה הבינלאומית ואירופה - כמו גם מצד נתח גדול בציבור הישראלי - מקשה מאוד על אפשרות התממשות התרחיש.