נפילת רקטה באשדוד (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2

זמן קצר לאחר שדובר חמאס בעזה, סמי אבו זוהרי, הודיע בערוץ הטלוויזיה "אל אקצה" כי הארגון לא מסכים להאריך את הפסקת האש עד חצות - נורה מטח רקטות לעבר ערי השפלה והדרום. כיפת ברזל יירטה כמה מהן מעל שמי גדרה ואשקלון. מעט אחרי 23:00 נורה מטח לעבר שטח המועצה האזורית אשכול. אדם אחד נפצע קשה. הקבינט המדיני-ביטחוני התכנס ב-21:30.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ב-22:28 נשמעו אזעקות ביישובי עוטף עזה - יד מרדכי, נתיב העשרה, אור הנר וארז. לאחר מכן, בשעה 22:52, נשמעה האזעקה ביישובים באזור באר שבע ואשקלון, כמו אשל הנשיא, שיבולים, תדהר ואורים. לא ידוע על נפגעים בכל האירועים.  בשעה 23:04 נשמעו שוב אזעקות בחלק מיישובי עוטף עזה, בהם כפר עזה וכפר מימון. כעבור עשר דקות נשמעו אזעקות גם בזיקים ובכרמיה.

מוקדם יותר נשמעה אזעקת צבע אדום ביישובי המועצה האזורית אשכול שבעוטף עזה בעקבות ירי ארבע פצצות מרגמה מרצועת עזה. איש לא נפגע ולא נגרם נזק. הירי בוצע למרות הסכמתה של ישראל לרגיעה ארוכה יותר מזו שנקבעה עד השעה 20:00. חברי הקבינט המדיני-ביטחוני אישרו הערב במשאל טלפוני את הארכת הפסקת האש הזמנית עד חצות.

ההריסות ברצועת עזה, השבוע
בין ההריסות בעזה | צילום:

חיים ילין, ראש מועצת אשכול, אמר בעקבות הירי כי "הפסקת אש לא יכולה להיות חד צדדית. ירי לעבר ישובי אשכול לא יכול להיחשב הפסקת אש. לא נסכים להתייחס ל'טפטוף' ירי על אשכול כאל לגיטימי. תושבי אשכול ראויים לחיים שקטים, בלי אזעקות וריצה למרחבים מוגנים ובלי פחד ממנהרות. המלחמה המתקיימת באזור חייבת להביא לנטרול המנהרות ולהחזרת השקט לאזור".

ליברמן לחדשות 2: "עדיין יש חופש פעולה"

שר החוץ אביגדור ליברמן אמר באולפן חדשות 2 כי לישראל "עדיין יש חופש פעולה; אני לא יודע לכמה זמן, אבל הצלחנו להביא לשלושה שבועות של חופש פעולה וזה הישג שרבים הביעו לגביו ספקות". הוא הוסיף כי ישראל חייבת להיות בטוחה "שחמאס לא יתחיל לחפור מנהרות מחדש ושייצור הרקטות ארוכות הטווח נעצר. בלי זה - אסור לנו להפסיק".

בצהריים קרא שר החוץ הצרפתי לורן פביוס לישראל ולחמאס להאריך את הפסקת האש ההומניטרית מעבר ל-12 השעות שנקבעו. פביוס אמר את הדברים בתום פגישה עם שרי החוץ של בריטניה, צרפת, גרמניה, איטליה, קטאר, טורקיה וארה"ב, ולדבריו כל שר החוץ שותפים לקריאתו.

מנוחה קלה בדרום. המרינה באשקלון
מנוחה קלה בדרום. המרינה באשקלון | צילום:

"כולנו רוצים להשיג בהקדם אפשרי הפסקת אש עמידה, שתענה גם על הדרישות הביטחוניות הישראליות וגם על הדרישות הפלסטיניות להתפתחות כלכלית ולסוגיית הגישה לרצועה", הוסיף פביוס.

שר החוץ הבריטי פיליפ האמונד הדגיש כי הפסקת אש "הכרחית עכשיו כדי למנוע אובדן חיים". האמונד קיווה כי הפסקת האש תימשך "24 או 48 שעות, עד שנשיג את רמת האמון שתאפשר לצדדים לשבת ולדון בסוגיות".

"כל הפרה תיתקל בתגובה" (צילום: חיים צח, לע"מ)
נתניהו, יעלון וגנץ בהתייעצות | צילום: חיים צח, לע"מ

עומדים בתורים, מחפשים גופות בין ההריסות

הבוקר בשעה 08:00 נכנסה לתוקף הפסקת אש הומניטרית בת 12 שעות. מאז נרשם שקט בשני הצדדים. תושבי עזה ניצלו את הזמן להצטייד במצרכים ובכסף, כמו גם לטובת חילוץ גופות ההרוגים מבין הריסות המבנים. 

ב

מקביל נמשכת פעילות צה"ל להריסת מנהרות הטרור. "כוחות של הנדסה פועלים להרס פיזי של המנהרות", סיפר גורם צבאי, והוסיף כי הכוחות עדיין נמצאים בשטח ומסייעים להעברת סיוע הומינטרי לאוכלוסייה האזרחית ברצועה. עוד ציין הגורם כי ההערכות כרגע הן שמספר ההרוגים בקרב פעילי חמאס גבוה במאות מחבלים ממה שהיו סבורים בצה"ל, והבהיר כי כל הפרה מצד חמאס של הפסקת האש תיענה בירי, בעיקר במסגרת השמדת המנהרות.

בהכנת הידיעה השתתפו אהוד יערי, ערד ניר, אודי סגל, ניר דבורי, אוהד חמו, תמיר סטיינמן וגלעד גמליאלי.