בעקבות החלטת האיחוד האירופי לייצר הבחנה בין מוצרים ישראליים המיוצרים מעבר לקווי 67', הגיב שר האוצר יאיר לפיד על הקביעה, ואמר כי מדובר ב"החלטה אומללה שנעשית בתזמון גרוע ומחבלת במאמצים שעושה מזכיר המדינה האמריקני להביא את שני הצדדים לשולחן המשא ומתן".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"ההחלטה האחרונה היא חלק משורה ארוכה של החלטות הגורמות לבידודה של ישראל בעולם", אמר לפיד. "הזמן אינו פועל לטובתנו, וכל יום שבו ישראל אינה נמצאת במשא ומתן לשלום הוא יום שבו נפגע עוד יותר מעמדנו הבינלאומי", הבהיר לפיד.
שר האוצר ציין עוד כי החלטת האיחוד האירופי מאותתת לפלסטינים כי "אין שום מחיר בינלאומי או כלכלי לסירובם המתמשך לשוב לדיונים ,וגורמת להם להאמין שישראל תיאלץ להכינע ללחץ הכלכלי והמדיני", הסביר.
גם שר הביטחון משה (בוגי) יעלון אמר כי ישראל תמשיך ביהודה ושומרון לפעול על פי ראות עיניה."זה לא חדש שמדינות רבות בעולם מתייחסות לשטחי יהודה ושומרון כשטח כבוש ובהתאם לזה הן פועלות", אמר יעלון בביקורו במכון דוד ברפאל. "לנו יש את המדיניות שלנו באשר ליהודה ושומרון ונמשיך לפעול לפי המדיניות והאינטרסים שלנו".
בדבריו, התייחס שר הביטחון גם למשא ומתן המדיני בין ישראל לפלסטינים וליוזמת קרי: "היוזמה של מזכיר המדינה האמריקני מוכרת, הוא מקיים מאמץ כבר כמה חודשים להביא אותנו ואת הפלסטינים אל השולחן. עד השלב הזה הפלסטינים מסרבים לבוא אלא אם כן נעמוד בתנאים מוקדמים כאלה ואחרים, ואנחנו אומרים בצורה מאוד ברורה - אנחנו מוכנים לשבת בשולחן מיד וללא שום תנאים מקודמים, וגם לדון על הכל ולא להיפגש פעם-פעמיים, אלא להיכנס לדיון לתקופה ארוכה. אך בשלב הזה הפלסטינים לא מוכנים לבוא ללא תנאים מוקדמים, ולכן היוזמה הזאת לא צלחה".
"אנחנו רגילים לזה שקורים דברים בסוריה ובסוף מאשימים אותנו"
על הקרבות במלחמת האזרחים בסוריה אמר השר יעלון כי מדינת ישראל ממשיכה באותה מדיניות שקבעה לעצמה: "ברגע שיש ירי משטח סורי שמסכן אותנו או נכנס לשטחנו ומפר את הריבונות שלנו - אנחנו מזהים את מקור הירי ומשמידים אותו. קבענו קווים אדומים לגבי האינטרסים שלנו". הוא רמז גם לפרסומים הזרים שייחסו התקיפה בעיר הנמל לטקיה לישראל. "אנחנו רגילים לזה שקורים שם כל מיני דברים ובסוף מאשימים אותנו", אמר השר.
יעלון המשיך ודיבר על הנעשה בחצי האי סיני ולהסלמה שאירעה בו בימים האחרונים. "זו תקופה של אי יציבות שככל הנראה תימשך עוד זמן רב", הדגיש, "אבל מערכת הביטחון המצרית מאותגרת על ידי גורמים איסלמיסיטיים רדיקלים שתוקפים את הצבא המצרי ואת המשטרה המצרית". עוד הוסיף השר, כי מצרים אכן פנתה לישראל בבקשה לאפשר לה להכניס כוחות לסיני. "כל עוד הם משקיעים את הכוחות הללו בלחימה בטרור ועושים את זה בדרך שאינה מפרה את הסכם השלום - אנחנו בהחלט מאפשרים להם להילחם באתגרים".