בכוונת הממשל האמריקני להציע לממשלה הטורקית לפעול למניעת המשט המתוכנן לישראל, זאת בתמורה לאירוח שיחות השלום בין ישראל לפלסטינים, כך מפרסם העיתון הטורקי "זאמאן". על פי ההצעה, נועד הצעד לשקם את היחסים בין ישראל לטורקיה.
על פי הדיווח בעיתון, אמרו גורמים בממשל האמריקני שסירבו להזדהות כי ארצות הברית מבצעת כעת בדיקות בשטח, בטרם תעלה את ההצעה, כדי לבחון את התגובה הטורקית. עם זאת, ההערכות בממשל האמריקני הן כי טורקיה תדחה את ההצבעה.
על פי אותם גורמים, טורקיה עדיין דבקה בעמדתה כי על ישראל להתנצל על אירועי המשט - ומתנה את התקדמות היחסים בכך. מהדיווח בכלי התקשורת הטורקיים עולה כי לטענת בכירים בישראל - אלו לא יודעים דבר על ההצעה.
דיווח: "האו"ם יקבל את גרסת ישראל לאירועי המשט"
בטורקיה ציינו השבוע שנה לאירועי ה"מרמרה", בטקסי זיכרון לתשעת הרוגי התקרית על סיפון הספינה שנערכו במספר בתי קברות.
בארגון ה-IHH הודיעו השבוע על תאריך יציאתה של הספינה הראשונה למשט הבא לעזה, ה-20 ביוני. בארגון תכננו להגיע לעזה בימים אלו, אך בשל הבחירות בטורקיה שצפויות להיערך ב-12 ביוני, הוחלט בארגון לדחות את יציאתו.
שנה חלפה, אך ועדת הבדיקה שהורה להקים מזכ"ל האו"ם באן קי מון עדיין לא סיימה את עבודתה. זאת, בעיקר בשל מחלוקות קשות בין הצוות הישראלי לטורקי, שהחריפו בשנה החולפת בעקבות פרסום דוח ועדת טירקל לחקר אירועי המשט, וכן הגשת מסקנותיה של ועדת החקירה הפנימית שהקימה טורקיה לבדיקת אירועי המשט. השבוע הודיע מזכ"ל האו"ם כי מועד הגשת מסקנות הוועדה נדחה, ועבודתה נמשכת.
מקורות דיפלומטיים באו"ם אמרו השבוע לכלי תקשורת טורקיים כי לאחרונה החריפו המחלוקות בין נציגי ישראל לטורקיה בוועדה, וזאת על רקע נטייתו של האו"ם לקבל את הגרסה הישראלית לאירועים. המבוי הסתום הגיע לשיא, עם איום של הנציגים הטורקים לעזוב את הוועדה. שר החוץ הטורקי רמז במעט על המחלוקות, אך הכחיש את הדיווחים. "למרות חוסר שביעות הרצון שלנו מחקירת האו"ם את אירועי המשט, נטישתה של טורקיה את הוועדה כלל אינה עומדת על הפרק", אמר.