בשבוע שעבר ערך ראש הממשלה ביקור במדינות הבלקן ומזרח אירופה, בניסיון לשכנע את מנהיגיהן להצביע באו"ם נגד הכרה חד-צדדית במדינה פלסטינית בספטמבר הקרוב, אם אכן יממשו בכירי הרשות את איומיהם לעשות כך. הערב פורסם לראשונה במהדורה המרכזית כי נתניהו אכן הצליח להגיע לאותן הבנות, ושילם בעבורן תמורה.
לפי ה"דיל" שרקם נתניהו עם בכירי ההנהגה ברומניה ובבולגריה, יקבלו אזרחי שתי המדינות שיהיו מעוניינים לעבוד בישראל היתרים - כל זאת, בתמורה לאצבעות שיצביעו בעצרת האו"ם נגד המהלך הפלסטיני.
העסקה נסגרה על ידי נתניהו במטוס, יחד עם השרים שטייניץ ואטיאס שהתלוו אליו לביקורו בבולגריה. עמדתה העקרונית של הממשלה מתנגדת להגדלת מספר ההיתרים לעובדים זרים - והוא נקבע על 7,000. לפי הסיכום עם שתי המדינות, יוקצו לבולגריה ולרומניה 1,000 היתרי עבודה לאזרחיהן בישראל.
אותה "קניית קולות" של מדינות הנחשבות ידידותיות לישראל היא מהלך שנועד לצמצם, עד כמה שניתן, את ההשפלה שצפויה באו"ם בספטמבר הקרוב.
מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה, כי "ראש הממשלה הוביל החלטה בממשלה להעדיף עובדי בניין מיומנים ממדינות ידידותיות כמו רומניה ובולגריה. ממשלת ישראל אישרה החלטה ברוח זו כבר בישיבת הממשלה השבועית ביום ראשון. הנושא אכן עלה במהלך ביקור ראש הממשלה ופמלייתו במדינות אלה בשבוע שעבר. בעקבות ההחלטה נערכה פניה לממשלות אלה, על מנת לאפשר גיוסם של כ-1,000 עובדים מכל מדינה, ובסך הכול 2,000 עובדים. מדובר בעובדים שיכללו במכסה הכוללת של העובדים הזרים ולא בהגדלת מכסת עובדי הבניין הזרים בישראל".