נשיא המדינה שמעון פרס פנה לעולם הערבי, וניסה להגיע לערבים ברחבי העולם שהפנו אליו שאלות באמצעות האינטרנט. לנשיא הגיעו פניות ממגוון מדינות אויב: אירן, סוריה, לוב, סעודיה, לבנון וגם מירדן וממצרים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אולפני "פאנט" בטייבה אירחו היום את הנשיא, ומהמערכת נמסר כי הם הוצפו באלפי פניות מגולשים מכלל מדינות ערב אשר ביקשו לשאול את פרס שאלות בשידור חי. עם פתיחת השידור קרס האתר מעשרות אלפי הצפיות של גולשים מכלל מדינות העולם הערבי ביניהן.
בתחילת דבריו התייחס הנשיא לאירוע תפיסת ספינת הנשק האירנית אמש: "בעזה יש להשקיע בפיתוח ובתשתיות ולא בנשק. אם חמאס ימשיך את הירי מעזה אנו נגיב בעוצמה. הטרור לא הביא כלום מלבד חורבן ופילוג. אין לנו כוונה לגרום לסבל לתושבי עזה, יש לנו עניין לראות את עזה מתפתחת ומשגשגת. אך מדוע הם משקיעים מיליונים בטילים?"
"השלום יגיע יותר מהר ממה שחושבים"
"איני מבין מדוע אירן צריכה לאיים כי תשמיד את ישראל. היא הפכה להיות מרכז של טרור, שמפתחת נשק גרעיני להשמדה המונית. העם האירני אינו אויב של ישראל ומעולם לא איימנו עליהם, אין לנו גבול משותף ולא סכסוכים. מדוע קם מנהיג באיראן ואומר כי רוצה להשמיד את ישראל? מה ישראל עשתה להם? כל העולם מגנה אותם. נשיא אירן הקודם הכחיש את השואה - דבר שלא ניתן לעלות על הדעת".
בנוגע לתהליך השלום אמר הנשיא לעולם הערבי כי: "כבר הגענו להישג גדול: כולם מסכימים על הפתרון הרצוי, שתי מדינות לשני עמים, לא תמיד זה היה כך. קיימים עדיין חילוקי דעות בנושאים מסוימים ועל כן דרוש משא ומתן. אם כל הפרטים היו מוסכמים על כולם לא היה צורך במשא ומתן. כך היה גם עם מצרים וירדן. מטרת המשא ומתן היא לבנות גשר על חילוקי הדעות. אין לי ספק כי יהיה שלום והוא יגיע יותר מהר ממה שאנחנו חושבים".
"העולם הערבי לא נידון להיות מפולג"
כל העולם צופה ומצפה להסדר השלום הזה. אני מאמין שניתן לפתור את הוויכוח על השטח. גם לוויכוח שהתעורר בנוגע להכרה במדינה יהודית אפשר למצוא פתרון. צריך לזכור כי בהחלטת האו"ם כתוב כי יהיו שתי מדינות- מדינה יהודית ומדינה ערבית. איני מבין מדוע יש לזה מתנגדים. גם קרי וגם אובמה מנסים לקרב בין שני הצדדים במהלך ביקורו של ראש-הממשלה כעת בארה"ב".
אני זוכר את חוסר האמונה בשלום עם מצרים ועם ירדן. אמרו כי לעולם לא נוכל לדבר עם ערפאת ואכן דיברנו. רוב האנשים מעדיפים לזכור את העבר במקום לחשוב על העתיד".
אני חושב כי העולם הערבי מבין שהבעיה המרכזית שלהם היא לא ישראל. אין מדינה שיש לה עניין לראות את העולם הערבי מתקדם יותר מאתנו. העולם הערבי לא נידון להיות מפולג. את שישראל עושה בתחום הייטק יכולות גם ארצות ערב לעשות. ישראל יכולה לסייע לשכנותיה הערביות - חבל לבזבז את הזמן על יריבות וסיסמאות".