ישראל מאשרת הערב רשמית כי המגעים לשחרורו של גלעד שליט בין ישראל לחמאס חודשו אחרי חודשים של קיפאון עמוק. בשיחות שמתנהלות בתיווך גרמני - נוטלת חלק גם מצרים.
בדצמבר בשנה שעברה גובשו כל פרטי העסקה, וכל מה שהיה צריך לסכם עליו היה הדרך ליישום ההסכם. בשלב הזה חמאס נסוג בו, לאחר שהזרוע הצבאית של הארגון לא הסכימה עם הסיכומים אליהם הגיעה ישראל עם הדרג המדיני של הארגון. מאז מתעקשת ישראל שלא לפתוח מחדש את המשא ומתן, כי אם רק לדון ביישום של מה שסוכם עליו בדצמבר.
המתווך הגרמני הגיע לישראל לפני שלושה שבועות, ולאחר פגישות בישראל ביקר גם ברצועת עזה. הוא הצליח לגשר על הפערים, וכעת בחמאס מוכנים לחדש את הפגישות על מנת להגיע לסיכום. כל זה לא מבטיח ששחרורו של שליט יהיה מיידי ומהיר, אך המצב משביע רצון יותר, משום שעד כה היה ניתוק - וכעת לפחות מדברים.
חמאס: המתווך הגרמני ביקר בעזה לפני שבועיים
הבוקר פורסם בעיתון "אל-חייאת" הלונדוני כי לראשונה מזה שישה חודשים הגיע המתווך הגרמני בעסקה לביקור ברצועת עזה. לדברי סגן יו"ר הלשכה המדינית של חמאס בדמשק, מוסא אבו הגיע המתווך גרהארד קונרד לעזה לפני כשבועיים ובמהלך הביקור נועד עם בכירי ממשל חמאס בעזה.
לפני שהגיע לעזה, שוחח קונרד עם בכירים ישראלים בניסיון להניע מחדש את המגעים החשאיים לשחרור החייל החטוף גלעד שליט. אבו מרזוק הוסיף כי "עמדת חמאס לא השתנתה, ולמרות ביקורו של קונרד המגעים בין ישראל לחמאס - קפואים".
בתגובה, השיבה משפחת שליט כי אין בידיה מידע רשמי בנושא, וכי היא "ניזונה משמועות ומדיווחים בתקשורת". יואל, אחיו של החייל החטוף שנמצא בשבי כבר 1,574 ימים אמר: " אחרי יותר מארבע שנים אנו למודי אכזבות. את השאלות יש להפנות למשרד ראש הממשלה".
גם שר הביטחון אהוד ברק התייחס לנושא שחרורו של החייל החטוף. בראיון לדני קושמרו בחדשות סוף השבוע, אמר שר הביטחון: ""סוגיית השבתו של גלעד שליט ממשיכה להיות אחריות שלנו. יש לנו חובה ואחריות לעשות כל מה שצריך כדי להביא אותו, בכל מהלך ראוי ואפשרי. אני מקווה שנביא אותו".