הקרב על קולות חברות מועצת הביטחון של האו"ם, לקראת הדיון בבקשת הפלסטינים לקבל הכרה חד-צדדית בעצמאות, עדיין נמשך - והערב מסתמן מפנה לטובת הרשות. סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" ציטטה הערב את שר החוץ ברשות, ריאד אל-מליכי, באומרו כי גבון החליטה להתייצב לצד הפלסטינים.
"ערכנו לאחרונה סדרת פגישות עם גורמים בכירים בגבון, ובהם גם נשיא המדינה עלי בונגו אונדימבה", אמר אל-מליכי. "הוא טען שארצו תמשיך לתמוך בזכותם של הפלסטינים למדינה משלהם".
המערכה הבאה: על בוסניה
דיפלומטים באו"ם העריכו לאחרונה כי ההצבעה על הבקשה הפלסטינית תיערך ב-11 בנובמבר. בשבועות האחרונים היא נידונה בוועדת המשנה של מועצת הביטחון, שם - בין היתר - ניסו החברים לקבוע האם הפלסטינים הם "רודפי שלום".
בוועדת המשנה חברות כל 15 החברות במועצת הביטחון. כדי לקבל המלצה על הכרה במדינתם בוועדת המשנה זקוקים הפלסטינים לרוב פשוט של שמונה חברות. בהצבעה במועצת הביטחון הפלסטינים יזדקקו לתשע תומכות, ללא וטו של אף אחת מהחברות הקבועות. בעבר ארה"ב הבטיחה כי תטיל וטו כזה, אם תעלה הבקשה להצבעה במועצה.
דיפלומטים באו"ם מעריכים כי לפלסטינים יש כיום שמונה תומכות במועצת הביטחון, בוסניה נחשבת למדינה "מתנדנדת". ניגריה וגבון שנחשבו מדינות מתנגדות כנראה שינו את דעתן ויצביעו בעד.